Život

Ova slika je podijelila Ameriku

Ova slika je podijelila Ameriku
Ova slika je podijelila Ameriku

Fotografiju koja pokazuje aktuelnu relanost na ulicama Baltimora neki su na internetu nazvali "slatkom", druge je potresla, dok osoba koja ju je uslikala smatra da je srceparajuća.

“Mnogi misle da je slika slatka. Ja sam je uslikala i mislim da je tragična”, napisala je na Tviteru Amanda Mur o fotografiji koju je načinila u petak i podijelila je na društvenim mrežama uz hešteg #BaltimoreUprising.

Murova je to slikala samo nekoliko sati nakon što su vlasti Baltimora objavile podizanje optužnica protiv šestoro policajaca umješanih u smrt Afroamerikanca Fredija Greja (25).

Na fotografiji je prikazana crna djevojčica koja se igra pored pripadnika Nacionalne garde. Gardista sjedi opušten i naslonjen na nekoliko štitova, a djeluje da mu je zabavno što je djevojčica tu, piše Blic.

Automatska puška je naslonjena na njega, a cijev je uperena u zemlju na nekoliko centimetara od djevojčice.

“Jedonostavno sam smatrala da je to čudno i da je stvarno tužno. Bilo je tužno za gardistu zato što su morali da budu tu i bilo je tužno za Baltimor. I bilo je tužno objašnjavati našoj djeci šta se događa”, kazala je Murova za "Ju-Es-Ej tudej".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije