Život

Penzioner ipak neće moći da se "podmladi" 20 godina

Penzioner ipak neće moći da se "podmladi" 20 godina
Foto: Youtube/Screenshot | Penzioner ipak neće moći da se "podmladi" 20 godina

Holandski sud odbio je zahtjev penzionera Emila Ratelbenda (69) da u ličnoj karti promijeni godinu rođenja, a što je ovaj nedavno zatražio kako bi i dalje išao na posao, ali i postizao bolji uspjeh sa ženama.

U pismenoj odluci, sud je naveo da su Ratelbanu, prema holandskom zakonu, dodijeljena prava i obaveze na osnovu starosne dobi, kao što su pravo glasa i dužnost pohađanja škole. Time je odbacio zahtjev ovog motivacionog govornika i "pozitivnog gurua" da promijeni svoje lične podatke i postane 20 godina mlađi, prenio je Gardijan.

Emil Ratelban koji ima 69 godina, prošlog mjeseca je izjavio da se ne osjeća da ima toliko godina i zbog toga je otpočeo bitku da na legalan način promijeni svoje podatke.

"Ako bi zahtjev gopsodina Ratelban bio uvažen, prava i obaveze na osnovu starosne dobi bili bi besmisleni", navodi se u odluci holandskog suda.

Holanđanin je prošlog mjeseca na sudu u Arnhemu rekao da se ne osjeća prijatno zbog svog datuma rođenja i svoju želju da taj datum bude promijenjen uporedio sa željom nekih ljudi da promijene pol.

Tako bi umjesto 11. marta 1949. godine u lilčim ispravama Ratelbana stajao 11. mart 1969. godine.

"Kada imate 69 godina, ograničeni ste. Ako imate 49, to je već druga stvar. Tada možete kupite novu kuću, vozite druga kola. U tim godinama može mnogo više da se radi. Kada na Tinderu napišem da imam 69 godina ne dobijem nijedan odgovor. Kada budem pisao da imam 49, uz lice koje imam, biću u odličnom položaju", rekao je Ratelban.

On je naglasio da su doktori njegovo tijelo procijenili kao tijelo jednog četrdesetpetogodišnjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije