Život

Plesni studio "Flash" iz Mostara: Ljubav utkana u svakom koraku (FOTO)

Plesni studio "Flash" iz Mostara: Ljubav utkana u svakom koraku (FOTO)
Plesni studio "Flash" iz Mostara: Ljubav utkana u svakom koraku (FOTO)
Jasna Dragojević

Mostarski plesni studio "Flash" koreografkinje Jasmine Rebac, koji djeluje pri Muzičkom centru "Pavarotti", pored plesnih takmičenja, festivala i kulturnih manifestacija, čest je učesnik i humanitarnih akcija, a jednu takvu akciju, "Plešimo za Našu djecu", održavaju treću godinu zaredom.

Tradicija duga 18 godina dokaz je kvaliteta, a od 2013. godine plesni studio "Flash" je i član Navijačkog saveza u BiH.

"Flash" broji 115 članova uzrasta od tri do 25 godina, koji vježbaju i izvode moderne plesove, show dance, jazz dance, te street dance show.

"Plesni studio 'Flash' iza sebe ima mnogo uspješno realizovanih nastupa i osvojenih zavidnih mjesta na plesnim festivalima i takmičenjima, od kojih izdvajamo "ProDance Challenge" Mostar, "Vršac Dance Fest", Cup BiH u modernim plesovima Vitez, "Winter Open" Banjaluka, Navijačko akrobatsko i plesno prvenstvo BiH", nabrajaju u ovom plesnom studiju.

Kako kažu, plesači se sada spremaju za 4. "Open Dance Challenge", koji će biti održan u Osijeku 19. decembra, te će ovo biti jedini klub iz Mostara koji će se predstaviti na pomenutom plesnom kupu.

Pored toga, pred ovim mladim plesačima je i tradicionalna manifestacija obilježavanja godišnjice postojanja Muzičkog centra "Pavarotti".

Pod rukovodstvom glavne koreografkinje i predsjednice studija Jasmine Rebac treneri koji rade sa djecom su Doris Batlak, Nina Čolić i Tea Peco.

Ljubav prema plesu dovela je do toga da im je postao hobi koji su istinski zavoljeli, te se njime bave po nekoliko godina.

Lana Hadžiabulić (11) članica je kluba već pet godina, a počela je od najmanje grupe.

"Bavim se plesom od šeste godine, a kako su godine prolazile svoj početni hobi sam zavoljela toliko da je danas ples postao moja istinska ljubav. Ovdje sam stekla nove prijatelje, a svaki novi pokret i koreografija su izazovi u kojima uživam i ne odustajem dok ih sve ne savladam", kaže ova djevojčica.

Kao male, sa svega tri i po godine, plesom su počele da se bave Lejla Gološ (11) i Sajra Bojčić (7), a kažu da su uporne u savladavanju novih pokreta, te da su baveći se ovim hobijem doživjele lijepe uspomene, druženja i putovanja.

Humanitarni koncert 12. decembra

Humanitarni koncert "Plešimo za Našu djecu", biće upriličen ove subote, 12. decebra, u Sportskoj dvorani USRC "Mithad Hujdur Hujka" u Mostaru s početkom u 18 časova.

Sav prihod od ulaznica, koje koštaju pet KM, biće poklonjen Udruženju "Naša djeca", čiji su korisnici djeca s posebnim potrebama i djeca bez roditeljskog staranja. Ove godine očekuje se više od 200 učesnika koncerta.

 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije