Život

Pola vijeka braka im prošlo kao tren

Pola vijeka braka im prošlo kao tren
Pola vijeka braka im prošlo kao tren

CAZIN - Supružnici Murat i Refka Adilagić iz naselja Klisa, kod Cazina, proslavili su zlatni pir, odnosno pet decenija sretnog bračnog života.

Adilagići kažu da se i danas živo sjećaju prvih izlazaka i ljubavnih sastanaka na sokacima Klise, mjesta za koje su oboje vezani svojim životnim sudbinama.

"Nedaleko je postojala jedna šumica i tamo smo se najčešće sastajali. U početku smo krili našu ljubav od roditelja, jer nismo znali kako će reagovati", prisjećaju se životni saputnici prvih ljubavnih sastanaka s nostalgičnim smiješkom.

Često se u šali svađaju ko se kome više sviđao i udvarao, a te njihove svađe praćene su brojnim šalama i dosjetkama.

"Sjećaš li se kako si neprestano dolazio u moj razred, izmišljajući kako tražiš sunđer ili kredu, a u stvari si dolazio zbog mene", zadirkuje Refka svog supruga, dok on odlučno negira takve tvrdnje, odmahujući glavom.

Smatraju da je recept za dobar brak uzajamna ljubav i povjerenje, te s negodovanjem gledaju na sve veći broj mladih parova koji danas raskidaju bračne veze.

"U našem braku jedno je uvijek bilo vatra, a drugo voda. Najteže nam je bilo razdvajanje porodice u ratu. Jedno vrijeme nismo znali ništa jedni o drugima, pa ni to da li smo svi živi. Ne ponovilo se", uz težak uzdah prisjeća se Refka.

Adilagići kažu da im radost i sreću u živote u ovim teškim vremenima unosi njihovih petoro unučadi. 

"Sve prolazi i odlazi, pa tako prođe i naših pedeset godina. Kao da su prošle u jednom trenu, ali ne žalimo ni za čim, proveli smo život u sreći i ljubavi i ne bismo ga mijenjali ni za šta na svijetu", zaključuju slavljenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije