Život

"Pomalo lično" sa Feđom Kosanovićem

"Pomalo lično" sa Feđom Kosanovićem
"Pomalo lično" sa Feđom Kosanovićem

BANJALUKA - Sve veći broj ljudi se okreće selu i spas pronalazi u poljoprivredi. Prethodnih decenija bila je veoma rasprostranjena pojava odlaska mladih iz sela u gradove u potrazi za boljim životom. Međutim, u posljednje vrijeme situacija je znatno drugačija.

Feđa i Sonja Kosanović su banjalučani koji su život u gradu zamijenili životom na selu. Uz puno truda stvorili su šarmantno imanje u Malom Blaškom na kojem žive svoj san; pobjeći iz gradske buke i stresa i osnovati porodicu koja će živjeti na mnogo mirniji i opušteniji način. 

"Pošto samo ja radim u kući i zbog nemogućnosti izdržavanja porodice,odlučili smo da svoje znanje prema prirododi i ljubavi upotrijebimo za ostvarivanje dodatnih materijalnih prihoda, od kojih ćemo moći da živimo normalno'', rekao je  Feđa Kosanović u razgovoru sa Natašom Margetić u pripremi emisije ''Pomalo lično'' koja se emituje svakog četvrtak u ponoć na talasima Nes radija.

Ova mlada, ali vrijedna porodica se trenutno bavi prodajom domaćih jaja, domaćeg sirćeta od jabuka i sadnica Joste. 

Životni moto ovog mladog i vrijednog čovjeka je "Mosa macedo satro", a šta to tačno znači saznaćete večeras u emisiji "Pomalo lično".

Feđa je napomenuo da je njegov život prije odlaska na selo bio roman i da bi trebalo snage, vremena i emocija da nam sve opiše, a to je jedan od razloga da u četvrtak u ponoć ostanete uz Nes radio. 

Vraćanje mladih u sela značajan je napredak u obnovi opustošenih sela i dobar način oživljavanja poljoprivrede. Vi razmislite gde je bolje i lakše živjeti, na selu ili u gradu, a možda vas baš Feđina priča potakne da donste odluku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije