Život

Pomoć bivšim prostitutkama da promijene živote

Pomoć bivšim prostitutkama da promijene živote
Pomoć bivšim prostitutkama da promijene živote

LOS ANĐELES - Nevladina organizacija iz Los Anđelesa pod nazivom "Djeca noći" pomaže tinejdžerkama, bivšim prostitutkama, da promijene život i da steknu obrazovanje.

Djevojčice koje odu od kuće ponekad bivaju uvučene ili natjerane na prostituciju. Danas su one kao i ostali tinejdžeri - igraju igrice na kompjuteru, uče i imaju vremena za meditaciju. Međutim, ne tako davno, borile su se da prežive na ulici gdje su makroi prodavali njihove usluge.

Alisa ima 15 godina, a na prostituciju su je prije godinu dana natjerali sestra i jedan podvodač. Ona je, nakon hapšenja, stupila u kontakt sa organizacijom “Djeca noći”.

U okviru programa ove organizacije djeca uče u privatnoj školi, imaju priliku da razgovaraju sa psiholozima i zajedno počnu da sređuju svoje živote.

Jedna od polaznica ove škole navodi da su oni u istoj situaciji i da vode računa jedni o drugima, da se ugledaju jedni na druge i pobrinu se da su dobro, odnosno vežu se kao porodica.

 Mnogi Amerikanci čuli su za slučajeve trafikinga u drugim zemljama, a

Šon King iz policije Los Anđelesa navodi da i u Americi odbjegli tinejdžeri mogu da postanu žrtve, prenosi "Glas Amerike".

 "Dok se bavimo međunarodnim trafikingom i žrtvama, često zaboravljamo da imamo stotine hiljada žrtava trgovine ljudima samo ovdje u Los Anđelesu, ne računajući ostale dijelove države", ističe on.

 Stanovnici Los Anđelesa upoznaju se o ovom problemu putem medijske kampanje. Osnivač organizacije "Djeca noći" Luis Li nedavno je zahvalila onima koji podržavaju tu grupu, uključujući i lokalna preduzeća i filmske studije.

Luis ističe da su volonteri i zaposleni pomogli hiljadama bivših prostitutki da nađu svoje mjesto u društvu. "Neke od njih su učiteljice koje vode gradske škole, neke se bave odnosima sa javnošću ili su direktori u drugim korporacijama", dodao je on.

Foto: ilustracija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije