Život

Putin od dizajnerke iz Srpca dobiće na poklon pijano stolicu

Putin od dizajnerke iz Srpca dobiće na poklon pijano stolicu
Putin od dizajnerke iz Srpca dobiće na poklon pijano stolicu

BANJALUKA - Trpezarijsku stolicu neobičnog izgleda, čiji naslonjač podsjeća na tipke klavira, dizajnerka namještaja Lidija Krejić iz Srpca predstaviće uskoro na sajmovima namještaja širom Evrope.

"Na ideju sam došla još dok sam studirala u Beogradu na predmetu iz dizajniranja namještaja. Volim klavire i muziku. Obično samo noću radim i crtam uz laganu muziku, tako da je inspiracija došla sama. Stolica je unikatna, jer u svijetu dizajna namještaja ne postoji nešto slično, bar koliko ja znam", kaže Krejićeva.

Ipak, trenutno je u posebnoj "misiji" za svoje dizajnersko ostvarenje, koje nastoji predstaviti svijetu - jednu pijano stolicu želi da pokloni ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

"Tražim način kako da to realizujem i veoma sam blizu da u tome i uspijem. Prema Putinu imam veliko poštovanje, zbog njegove inteligencije i sposobnosti.  Smatram da je on 007 današnjeg vremena. Uvjerena sam da će ruski predsjednik uskoro sjediti na mojoj stolici. Ukoliko mi se ta želja ostvari, to će biti moj najveći uspjeh u karijeri", ističe ova mlada dizajnerka.

Ona kaže da su reakcije ljudi koji su upoznati s njenim radom zasad pozitivne, te da je već ostvarila i kontakte u inostranstvu.

"Radujem se saradnji u emisiji 'In dizajn' RTL televizije sa Mirjanom Mikulec, hrvatskom dizajnerkom interijera, koji su mi omogućili da predstavim stolicu u 'Zagrebačkoj areni' narednog mjeseca", kaže Krejićeva i s oduševljenjem ističe da na zagrebačkom sajmu planira da predstavi više verzija pijano stolica.

"Za Zagreb su spremne verzije od hrastovine i od trešnje, a nadam se da ću do septembra uspjeti završiti tapaciranu i plastičnu verziju. Stalo mi je da plastična verzija bude što prije gotova, jer je laganija i praktičnija. Drvena verzija je od punog drveta i teška je oko 45 kilograma", ističe ona i naglašava da će joj u prezentaciji u Zagrebu pomoći jedan poznati glumac iz Srbije, čije ime, ipak, nije željela da otkrije.

Za stolicu neobičnog izgleda dizajnerka kaže da je izrađena od kvalitetnih materijala, te da je veoma udobna i korisna u domaćinstvu. Ističe da joj je najveći problem bio da nađe firmu u BiH koja može izraditi takav komad namještaja.

"Nekoliko firmi iz BiH koje se bave proizvodnjom namještaja pokušavale su da naprave stolicu koju sam osmislila, ali su uglavnom odustajali zbog zahtjevnog dizajna i materijala teških za izradu. Na kraju je jedna firma iz Teslića uspjela odraditi posao kako sam zamislila", naglašava ova dizajnerka.

Pijano stolica je njen prvi samostalni projekat, a planira dizajnirati komodu i sto. Za to će, kaže, tražiti saradnju sa firmama iz inostranstva, s obzirom na to da trenutno radi u Beču na dizajniranju jednog restorana. Uz to, početkom sljedeće godine sve njene stolice će biti izložene na sajmovima namještaja u Kelnu i Milanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije