Život

Sedin Hodžić prodaje bubreg da vrati dugove i prehrani djecu

Sedin Hodžić prodaje bubreg da vrati dugove i prehrani djecu
Sedin Hodžić prodaje bubreg da vrati dugove i prehrani djecu

Siromašni i nezaposleni tridesetdvogodišnji Sedin Hodžić iz Gradačca, u nemogućnosti da ljudima vrati dugove i da prehrani svoju četveročlanu porodicu, s kojom živi kao podstanar, odlučio je prodati ili darovati bubreg.

Sedin je s porodicom iz očeve kuće u selu Rajska došao da živi u Gradačcu, kako bi lakše nalazio posao i nadnice od kojih njegova porodica preživljava. Ali, što se na proljeće, ljeto i jesen zaradi, duga zima potroši, pa se Hodžići moraju zadužiti.

"Neću krasti, neću nikoga varati. Imam obraz, teško mi je proći pored čovjeka i pogledati mu u lice, a dužan sam mu. Radi porodice želim ostati čist, ali kako kad posla nema. Zato sam došao na ideju da prodam bubreg, da otplatim dugove. S jednim bubregom može se živjeti i raditi. Razmišljam i da poklonim bubreg nekome kome će život spasiti, samo da njegova porodica izdržava moju suprugu i djecu dok se ne oporavim. Svašta mi u posljednje vrijeme pada na pamet", kaže Hodžić.

Dok smo razgovarali u kući u kojoj kao podstanari žive Hodžići, uz Sedina su bile njegove kćerkice Šejla i Nejla, piše Avaz.

Sedin priča da je mlađu Nejlu nedavno udario motocikl i slomio joj nogu. On je, kaže, do sada 30 puta išao kod načelnika opštine Gradačac Edisa Dervišagića s molbom za jednokratnu pomoć ili kakav posao, ali ga ovaj nije htio primiti.

Iako se njegovoj odluci supruga Selma oštro protivi, Sedin je odlučan u namjeri da bubreg proda ili da ga pokloni.

Zainteresiranima je ostavio i kontakt telefon 062/559-365.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije