Život

Srećne boje za novogodišnju veče

Srećne boje za novogodišnju veče
Foto: N.N. | Srećne boje za novogodišnju veče

U kineskoj kulturi postoji vjerovanje da ono što nosite tokom novogodišnje večeri (tačnije, boja odjeće) predstavlja kako će vam izgledati sledećih 365 dana. Bez obzira na to da li vjerujete u ovo ili ne , ne škodi probati!

Godina 2018. sudeći po kineskom zodijaku je godina Psa. U kineskoj teoriji svaki znak je povezan sa jednim od pet elemenata: Zlato (metal), Drvo, voda, vatra i zemlja. Tako postoji i pet vrsta Pasa i svi sa različitim karakteristikama. 2018-om vlada Pas Žute Zemlje. Pored toga što je lojalan, iskren i mio kao svaki pas, Pas Zemlje je komunikativan, ozbiljan, i odgovoran u radu.

Ako tragate za srećom i bogatstvom u 2018.-oj trebate biti u harmoniji sa energijom godine i sprijateljiti se sa Psom Zemlje. Jedan od načina da se to uradi je da se 2018. proslavi u bojama povezanih sa Psom Zemlje.

Srećne boje za nositi na ovu nadolazeću novogodišnju noć su crvena, zelena i ljubičasta. Crvena je boja poznata da asocira na bilo šta kinesko. Simboliše dobru sreću, radost i razdraganost i naširoko se koristi tokom festivala i bitnih događaja poput vjenčanja. Sve to i činjenica da je sretna boja Psa, čine crvenu perfektnim izborom za praznični autfit.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije