Život

Stavila silikone u grudi, završila sa oštećenjem mozga

Stavila silikone u grudi, završila sa oštećenjem mozga
Stavila silikone u grudi, završila sa oštećenjem mozga

Linda Perez (19), tinejdžerka sa Floride, u avgustu 2013. je otišla na operaciju uvećanja grudi, ali se nakon operacije nije probudila dva mjeseca. Ona je majka četvorogodišnjeg djeteta koja ne može da hoda, govori, jede i živi kao biljka.

U toku obavljanja plastične operacije Perezovoj je stalo srce, a dežurni ljekari koji su je primili u takvom stanju kažu da je bila skoro mrtva. Tek u oktobru se probudila iz kome i još mjesec dana provela u bolnici, međutim posljedice će vjerovatno ostati doživotno.

- Ona je svjesna svog stanja. Zna da ne može da hoda i kad god iznova shvati šta joj se dešava, pada u depresiju i ne prestaje da plače – kaže njena majka Mirela Dijaz, koja je sada na sebe preuzela brigu o svojoj bolesnoj ćerki i njenom sinu.

Još nije utvrđeno šta je uzrok ovakvog stanja i pretrpljenih teških oštećenja mozga i srca. Doktor koji je obavljao operaciju uvećanja grudi, Džejkob Frejmen, svjedočio je da mu je pacijentkinja prećutala ključne informacije.

Prema izjavi advokata bolnice u kojoj se dogodila kobna intervencija, Perezova nije rekla da je tokom porođaja imala probleme zbog anestezije.

Međutim, advokat koga je angažovala njena majka tvrdi da je ova informacija izmišljena kako bi se pacijentkinja okrivila za nepažnju i nemar, a bolnica izbjegla odgovornost i snošenje velikih posljedica.

Pogledajte video:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije