Život

Sve o badmintonu u emisiji "Pomalo lično" na Nes radiju

Sve o badmintonu u emisiji "Pomalo lično" na Nes radiju
Sve o badmintonu u emisiji "Pomalo lično" na Nes radiju

Ako vam se ikada činilo kako je badminton samo sport za djecu, mišljenje ćete promijeniti nakon što se malo bolje upoznate sa ovom igrom, a u tome će nam pomoći direktor Badminton kluba Banjaluka Brane Srdić koji će biti gost na Nes radiju u emisiji "Pomalo lično", večeras tačno u ponoć.

Ako je vjerovati najnovijim rezultatima istraživanja, badminton je postao omiljeni britanski sport koji se igra reketom! Ova je aktivnost postala toliko popularna da je sa prvog mjesta istisnula čak i tenis. Badminton je olimpijski sport ali je i zabava sa vrlo precizno utvrđenim pravilima. Popularnost badminton raste iz godine u godinu.  Badminton je sport dostupan svima, bez obzira na dob ili sposobnost igrača, a postao je omiljena rekreacija velikog broja ljudi u cijelom svijetu. I u našoj regiji postoji već duga tradicija organizovanja rekreatvinih okupljanja igrača iz više zemalja kojima je badminton povod za sjajna druženja.

Para-badminton je zvanično uključen u program Para-olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine što je badmintonu za invalidna lica dalo novu težinu, a ujedno otvorilo nove mogućnosti za naše sugrađane. Koje su aktivnosti BK "Banja Luka" na omasovljenju para-badmintona, koji su dalji planovi, ali i dosadašnji uspjesi ovog kluba možete saznati večeras u emisiji "Pomalo lično" na Nes radiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije