Život

Talović: Život obilježen sramotom i tugom

Talović: Život obilježen sramotom i tugom
Talović: Život obilježen sramotom i tugom

Suljo Talović, otac Sulejmana Talovića, koji je prije pet godina izvršio jedan od najstrašnijih masakara u američkoj istoriji, povodom godišnjice ovog nemilog događaja progovorio je za američke medije ("Salt Lake Tribune"), opisujući kakav mu je život u rodnom kraju, gdje se vratio neposredno nakon masakra.

U zaseoku Talovići, nedaleko od Kalesije, sahranjen je i njegov sin Sulejman.

Suljo danas živi u svojoj staroj kući sa suprugom, koja je srčani bolesnik i četiri kćerke. Priznaje da mu je i danas teško sjetiti se svega što se desilo, te da im je život obilježen "sramotom i tugom".

"Samo Bog dragi zna zašto je on to učinio", počinje svoju priču Suljo (47) sa suzama u očima.

"Stalno su mi pred očima tuga i tragedija koju sam vidio na roditeljima koji su izgubili djecu, a koju je ubio moj sin. Ja na duši nosim tih pet ljudi".

Porodica Talović preselila se u Solt Lejk Siti 1998. godine. Suljo je radio kao građevinski radnik, a njegova supruga Sabira u firmu "EnergySolutions Arena". Tu im se rodila i treća kćerka, a ubrzo su kupili i kuću u Ferparku u Solt Lejk Sitiju. Međutim, nakon masakra, Talović je odlučio da se više ne vraća u Ameriku, jer nisu mogli da podnesu tu sramotu i tugu kao i činjenicu da će tamo stalno biti obilježeni.

Danas žive u Kalesiji, a Suljo prihvata bilo kakav posao samo da bi prehranio porodicu, jer mu je supruga srčani bolesnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije