Život

Tjelohraniteljka ukrala nakit vrijedan 14,5 miliona evra

Tjelohraniteljka ukrala nakit vrijedan 14,5 miliona evra
Tjelohraniteljka ukrala nakit vrijedan 14,5 miliona evra

Fatima Lim (35), koja je radila kao obezbjeđenje u kući Mariam Aziz, nekadašnje supruge brunejskoj Sultana, optužena je za krađu njenih dijamanata u vrijednosti od 14,5 miliona evra.

Prema sudskom izvještaju, ona je zamijenila dva dijamanta replikama čija je vrijednost bila po 180 evra, kako bi prikrila krađu u kući svoje gazdarice u Londonu. Jedan od dijamanata je plavi od 12,71 karata vrijedan oko 9 miliona evra, dok je drugi žuti od 27,1 karata, vrijedan oko 730.000 evra.

Kao razlog krađe navela je vraćanje kockarskih dugova. Međutim, ovi dijamanti nisu jedino čime se poslužila, već je priznala i da je iskoristila Sultanovu kćerku da joj pozajmi 2 miliona evra vrijedne dijamante na nekoliko sati.

Limova je takođe optužena za nestanak dijamantske narukvice od 4 miliona funti, koja joj je povjerena na čuvanje. Kada joj je sultanija tražila narukicu nazad, Limova je negirala da je ikada uzela od nje i uvjeravala je da je u pitanju nesporazum.

Mariam Aziz, nekadašnja stjuardesa koja je nakon 21 godine braka majka četvoro djece, zaposlila je Limovu prvo kao svog badminton trenera, da bi njen položaj bio unaprijeđen do ličnog asistenta i tjelohranitelja.

Limova je navodno ukradene dijamante odnijela u zlataru da ih proda, tvrdeći da ih je gospođa Aziz poklonila njenoj majci.

Suđenje je u toku, ali ona i dalje negira krivicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije