Život

Vuković: Želim da u studentima rasplamsam ono najbolje

Vuković: Želim da u studentima rasplamsam ono najbolje
Vuković: Želim da u studentima rasplamsam ono najbolje

Đorđe Vuković, profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci u razgovoru sa Natašom Margetić u emisiji "Pomalo lično" se vratio nekoliko godina u nazad, pogled ustremio u budućnost, ali i realno sagledao sadašnjost.

Na talasima Nes radija, govorio je o svom pedagoškom radu.

" Imam osjećaj da kada bi tako odgovoran posao, odnosno poziv radio bez te svijesti, kakve svilene duše, kakav ne izvajan karakter se nalazi pred tobom, ne bi 

mogao podnijeti sebe da to radim bez duše. Moja želja je da u studentima rasplamsam ono najbolje što su donijeli iz svojih kuća, porodica", naglasio je  profesor Vuković.

"Ja se prema svojim studentima, mojim mladim kolegama ponašam onako kako bi ja želio da se neko ponaša prema mojoj djeci i na tom načelu se sve ostalo razvija", istakao je.

''Ono što me u posljednje vrijeme tišti, je to što mladi, talentovani ljudi, vrijedni, vaspitani mladići i djevojke koji su završili fakultete rade na preookeanskim brodovima, peru suđe, gdje im je za ono što rade obrazovanje, zapravo teret, iskren je Vuković i dodao da ih je na neki način obrazovanje unesrećilo'', kaže Vuković.

 "Raditi danas u prosvejti i pripremati mlade da se snađu u ovakvom haotičnom vremenu, je na neki način saučesništvo u sveopštoj propsati", riječi su profesora Vukovića.

Đorđe se u razgovoru prisjetio proslave svoje maturske večeri, studentskih ali i srednjoškolskih dana i pomenu da volimo romantizovati svoju prošlost i da pamtimo samo ono što je lijepo. Kada je počeo da piše pjesme nije siguran, ali kako kaže sjeća se slike dječaka koji trenira rukomet i ide na literalnu sekciju i recituje pjesme.

Objavio je sedam zbirki pjesama i nekoliko kratkih priča što možda i najbolje opisuje Đorđa kao dječaka i mladića koji je uvijek bio pjesnik, koji nikada neće prestati da piše.

Doc. dr. Đorđe Vuković rođen je 1971. godine u Banjaluci. Doktorirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu s temom “Međuodnosi političke kulture i 

štampe”.

Na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci predaje predmete politička kultura, politički konflikti, civilizacija i kultura te politika i svakodnevni život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije