Gradovi

Najteže bez struje

PRNJAVOR - Teško oboljeli Dušan i Desanka Trivunović iz Babanovaca kod Prnjavora žive u trošnoj kućici na ivici egzistencije, a najviše strahuju da ne ostanu bez struje kao što se to nedavno desilo.

Njima je bila isključena struja zbog nagomilanih dugova za račune. Sada su ponovo dobili osvjetljenje u kućici, jer je Svetosavska omladinska zajednica Prnjavor odlučila da izmiri 30 odsto duga koji iznosi 1.570 KM.

Jedina primanja koja stižu osamdesetčetvorogodišnjem Dušanu i njegovoj sedamdesetdvogodišnjoj supruzi Desanki je socijalna pomoć od oko 90 KM.

Bližu porodicu, kako nam kažu, nemaju, a najviše im pomažu njihove komšije. Dušan je nepokretan i slabovid, a Desanka boluje od astme, upale zglobova i dijabetesa.

Desanka ističe da joj je veoma teško što ne može zbog bolesti da pomogne suprugu koji se sa invaliditetom bori još od Drugog svjetskog rata kada je ranjen.

"Bez struje je bilo posebno strašno. Jedno veče Dušan je pošao prema kupatilu, a kako ne vidi, pao je, a ja ga nisam mogla podići. U jedan čas noću otišla sam do komšija samo da mi pomognu da ga dignem i da ga smjestim u krevet", priča Desanka.

Ona kaže da je molila radnike "Elektrodistribucije" Prnjavor da im ne isključuju struju, ali da su joj odgovorili da to zbog dugovanja moraju da učine.

"Mi smo uplaćivali od maja prošle godine svaki mjesec po 20 KM, jer od 90 KM koliko primimo više ne možemo izdvojiti. Treba nam novac za hranu, a o lijekovima da i ne govorimo", ističe Desanka.

Trivunovići strahuju da će im ponovo biti isključena struja, a polako ostaju i bez ogrevnog drveta koje su dobili kao donaciju od opštine Prnjavor.

"Stiglo nam je tri metra drva, trebalo bi nam još dva kako bi izdržali do kraja zime", kaže Dušan.

Vedran Lepir, predsjednik Svetosavske omladinske zajednice Prnjavor, ističe da oni pomažu Trivunovićima koliko mogu.

"Pored naše donacije za otplatu njihovog dugovanja za električnu energiju i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, uputio im je jednokratnu pomoć u iznosu od 300 KM. Nakon uplate i potpisivanja Ugovora o izmirenju ostatka duga u šest rata po 172 KM , 'Elektrodistribucija' Prnjavor im je uključila struju", navodi Lepir.

On ističe da bračni par nije u mogućnosti da isplati sav taj dug, pa svi koji žele da im pomognu mogu to da učine na žiro račun Svetosavske omladinske zajednice, broj 562-099-00018723-03, navodeći kao svrhu uplate za porodicu Trivunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije