Film i serije

7 glumica čiji smo seks na filmu rado gledali (FOTO)

7 glumica čiji smo seks na filmu rado gledali (FOTO)
7 glumica čiji smo seks na filmu rado gledali (FOTO)

"Bezobrazne" scene i njihove protagonistkinje.

Neda Arnerić

1. Film “Aloa - praznik kurvi“ imao je jednu od najeksplicitnijih scena seksa u istoriji naše kinematografije, a glumica je za ulogu Majre nagrađena i Zlatnom arenom.

“Aloa - praznik kurvi“ iz 1988. godine govori je o bračnom paru iz Njemačke koji dolazi na odmor u Hrvatsku, na ostrvo Hvar, gdje se Majra, porijeklom Zagrepčanka, a udata za dosta starijeg Manfreda, upušta u ljubavnu aferu sa sinom gospođe u čijoj su kući odsjeli. Film je režirao Lordan Zafranović, Manfreda igra Stevo Žigon, a ljubavnike Ranko Zidarić i Neda Arnerić. Njih dvoje snimili su najeksplicitniju scenu seksa u dotadašnjoj istoriji jugoslovenske kinematografije, a glumica je za ovu ulogu nagrađena i Zlatnom arenom na Festivalu u Puli.

Mira Furlan

2. Glumica koja važi za jednu od najseksepilnijih žena YU filma kaže da to što je pamte po “bezobraznim“ scenama više govori o mentalitetu publike nego o njoj

Film “Otac na službenom putu“ Emira Kusturice (1985) bavi se Jugoslavijom ranih pedesetih godina, kada se Tito sukobio sa Staljinom, a mnogi jugoslovenski komunisti završili na Golom otoku. Otac iz naslova filma je Mehmed, funkcioner srednjeg ranga čiju neopreznu političku izjavu osvetoljubiva ljubavnica cinkari policiji, pa on odlazi u zatvor. To će izazvati seriju promjena u njegovom životu i u životu njegove porodice. Kad se Mehmed, kog tumači Miki Manojlović, poslije izdržane kazne vrati, sveti se ljubavnici seksom, u kojem je glumački zablistala Mira Furlan.

Film je 1985. osvojio Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalu i bio nominovan za Oskara za najbolji film van engleskog govornog područja.

Ena Begović

3. Status zvijezde donio joj je film “Pad Italije“ Lordana Zafranovića, a potvrdila uloga u ostvarenju “Čaruga“ Rajka Grlića.

Samo jedna scena u filmu „Pad Italije“ bila je dovoljna da Enu Begović 1981. godine promoviše u novi erotski simbol jugoslovenskog filma: ona, seksi buržujka, i Frano Lasić, prelijepi revolucionar, sreću se u pećini kraj mora, i poslije toga ništa više nije bilo isto ni u njihovim životima, ni u predstavi o ljepoti seksa kod publike.

Tanja Bošković

4. Čuvena glumica proslavila se pokazujući golo tijelo na velikom platnu, pa je postala prava erotska ikona SFRJ

U anketi na jednom internet portalu, sprovedenoj prije nekoliko godina pod naslovom “Koja naša glumica najljepše izgleda naga na filmu?“, više od trećine učesnika svoj glas dalo je Tanji Bošković.

Ovim su mlade generacije potvrdile mišljenje svojih očeva, koji su Tanju gledali kao od majke rođenu početkom 1978. godine u filmu “Okupacija u 26 slika“, u kojem je tumačila lik prostitutke.

Vladica Milosavljević

5. Lijepu glumicu proslavio je film “Samo jednom se ljubi“, a bila je zapažena i u djelima “Srećna Nova ’49“, “Variola vera“, “Oktoberfest“.

Scene iz kultnog filma “Samo jednom se ljubi“u kojima Vladica Milosavljević i Miki Manojlović vode ljubav, mnogi smatraju najboljim erotskim scenama jugoslovenske kinematografije.

Ona u zanosu ponavlja njegovo ime stenjući “Tomi! Tomi!“, dok je on ispravlja, u ritmu žestokih pokreta tela, promuklim “Tomi-slav! Tomi-slav!“

Ljiljana Blagojević

6. Lijepu glumicu proslavila je uloga Doli Bel, a u nju je bio zaljubljen i Toma Zdravković, koji joj je napisao hit “Sve bih dao za Ljiljanu“.

Uvela je Slavka Štimca u svijet muškaraca u filmu “Sjećaš li se Doli Bel“ Emira Kusturice davne 1981. godine. Na tavanu, polivena vodom iz limenog bokala, pošto ga je pitala “Znaš li se ljubit?“ Svi smo mi tada hteli da budemo Slavko Štimac ...

Mirjana Karanović

7. Glumica iz Beograda svjetsku slavu stekla je ulogom u filmu “Otac na službenom putu“, a nikad se nije libila svlačenja na velikom platnu

Dok je bio mlad, Radoš Bajić je od svojih scenarija profitirao drugačije nego danas u filmu “Na putu za Katangu“sebi je, recimo, dodijelio scene seksa s Mirjanom Karanović, što je ispostaviće se, bilo em lijepo, em pametno. Jer, bez tog grubog seksa s nogu, uza zid, teško da bi neko još pamtio ovu priču o sinu rudara koji se poslije mnogo godina provedenih u Francuskoj vraća u grad svog djetinjstva.

(N.N/Beta novi)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije