Film i serije

Evo ko je bio Šćepan Šćekić

Evo ko je bio Šćepan Šćekić
Foto: Youtube / Printscreen | Evo ko je bio Šćepan Šćekić

​Na današnji dan, 25. marta 2006. godine preminuo je slavni glumac Danilo Lazović, publici možda i najpoznatiji kao Šćepan Šćekić. Rođen je 25. novembra 1951. godine u Brodarevu na Limu, u Srbij. Završio je gimnaziju u Priboju, a diplomirao glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu 1974.

Prvu značajniju ulogu ostvario je u televizijskoj seriji "Otpisani" (1974). Njegove sigurno najprepoznatljivije uloge u bogatoj karijeri bili su kada je glumio lik Ščepana Šćekića u seriji "Srećni ljudi", kao i Bogoljuba Gagić Čerčila u ostvarenju "Porodično blago"

Bio je jedan od najpopularnijih, ali i navoljenijih domaćih dramskih umjetnika.

"Uvek se rado sećamo Danila Lazovića" rekao je za "Telegraf" Dragan Gagi Jovanović, koji je sarađivao sa Danilom Lazovićem u seriji "Srećni ljudi".

U jednom od svojih intervjua, Danilo je objasnio ko je, u stvari, bio Šćepan Šćekić.

"Lik Šćepana Šćekića zabava je na zadatu temu mog strica Dušana, svojevrsni omaž njemu. On to apsolutno zaslužuje jer je duhovitiji od mene i veći zabavljač od svega što sam prikazao na malom ekranu. To je više od mentaliteta. U liku Šćepana je dokaz da narod ima neodoljivu potrebu za zabavom" rekao je svojevremeno Lazović.

Iako je glumio nekad likove koji voljeli da piju alkohol, u privatnom životu Danilo Lazović je izbjegavao kafane.

"On nije voleo kafane, a obožavao je da se šali. Imao je vrlo specifičan smisao za humor i dobru dušu" rekao je svojevremeno reditelj Siniša Pavić.

Danilo Lazović je bio porodičan čovjek i dobar otac, što svjedoče riječi njegove kćerke Jelene u jednom intervjuu.

"Mislim da je to nešto najbolje što je tata mogao da uradi jer nas je sklonio s asfalta, pa su moja braća i sestra umesto da rastu čekajući lift, uživali u prirodi i zdravom detinjstvu. Moj otac je bio patrijarhalan i konzervativan, želeo je da od nas napravi dobre ljude. Vaspitavao nas je u duhu prave srpske porodice, gde se zna ko je ko i šta ko radi, kao i da je ljubav prema Bogu osnov svega" rekla je svojevremeo Jelena Lazović, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije