Film i serije

Film Povratnik najveći dobitnik na dodjeli Bafta nagrada

Film Povratnik najveći dobitnik na dodjeli Bafta nagrada
Film Povratnik najveći dobitnik na dodjeli Bafta nagrada

Pet nagrada dodatih nizu koji je do sada osvojio film "Povratnik", iznenadno pojavljivanje Toma Kruza, devet nominacija i nijedno osvojeno priznanje za film "Carol", pokoji poljubac i glamurozne ili manje glamurozne haljine ono je što je obilježilo dodjelu nagrada BAFTA u Londonu.

Na dodjeli najprestižnijeg filmskog britanskog priznanja briljirao je "Povratnik" s obzirom na to da je upravo ovaj film osvojio tri glavne nagrade - za najbolji film, najboljeg reditelja i najbolju glavnu mušku ulogu, kao i za najbolju fotografiju i zvuk.

Leonardo Dikaprio osvojio je nagradu za najboljeg glumca, a u dobrom raspoloženju britanskoj glumačkoj veteranki Magi Smit udijelio je sramežljiv poljubac, a onda nagradu posvetio majci kojoj je na Valentinovo bio rođendan.

"Nisam odrastao u privilegovanim uslovima i majka me svaki dan vozila u jako udaljenu školu kako bih imao mogućnost za bolji start u životu. Danas je njen rođendan. Mama, volim te", izjavio je Dikaprio.

Šou u publici povodom Dana zaljubljenih priredile su kolege Džulijan Mur i Brajan Kranston, koji su se takođe poljubili, a australijska glumica Rebel Vilson našalila se na račun skandala u vezi sa nominacijama za "Oscara".

Nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu dodijeljena je glumici Bri Larson za film "Soba". Priznanje za najbolju mušku sporednu ulogu otišlo je Marku Rajlensu za ulogu sovjetskog agenta u trileru Stivena Spilberga "Most špijuna", a za najbolju žensku sporednu ulogu Kejt Vinslet za rolu direktorke u "Appleu" u filmu "Stiv Džobs".

"Ovo je bila izvanredna godina za žene", rekla je Vinsletova.

Pored interesovanja za nagrade, podjednako interesovanje izazivaju i haljine u kojima slavne glumice prošetaju crvenim tepihom. Ništa drugačije nije bilo ni u nedjelju kada su na dodjeli BAFTA nagrada zablistale Kejt Vinslet, Džulijan Mur, Kejt Blanšet…

Blanšetova je blistala u fenomenalnoj haljini Aleksandra Mekvina. Haljina je svojim cvjetnim topom i paperjastim donjim dijelom savršeno istakla mladalačku figuru ove višestruko nagrađivane glumice

Džulijan Mur je, kao i obično, izgledala fenomenalno u krem toaleti koja prati figuru. Britanska ljepotica Kejt Vinslet je svoje obline naglasila perfektno skrojenom crnom haljinom sa asimetričnim detaljem na rukavu i fanki dekolteom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije