Film i serije

Nakon "Barbie", Margo Robi nam donosi novi hit

Nakon "Barbie", Margo Robi nam donosi novi hit
Foto: Twitter / Printscreen | Nakon "Barbie", Margo Robi nam donosi novi hit

​Nakon što je na filmskom platnu oživjela najpoznatiju lutku na svijetu, "Barbie", i bila jedna od glavnih producentica, slavna glumica odlučila je producirati i film temeljen na jednoj od najpoznatijih video-igara svih vremena.

Nakon velikog uspjeha filma "Barbie" u kojem je glumila, ali ga i producirala, Margo Robi i njena produkcijska kuća LuckyChap spremaju novu filmsku poslasticu koju jedva čekamo. Radi se o adaptaciji popularne video-igre "Sims", a novi filmski poduhvat sprema upravo 33-godišnja australijska glumica koja će biti producentica i ovog filma.

Poznata igrica ima nekoliko nastavaka, a u njoj igrači imaju svoje avatare, takozvane Simse. Najlakše ih možemo opisati kao male, virtuelne ljude s različitim ličnostima, a likovi, između ostaloga žive svoj virtuelni život te mogu osnovati vlastitu porodicu i ići na posao.

Popularnu video-igru svijetu su dvijehiljaditih predstavili Maxis and Electronic Arts, a više od 22 godine nakon njezinog lansiranja, i dalje je jedna od najpopularnijih video-igara na svijetu, s procijenjenih preko 20 miliona igrača za četvrti nastavak koji je u prodaju izašao 2014. godine.

Osim Robi, producentski tim za novi film o legendarnoj igrici čine i njen suprug Tom Akerlej, kao i Žozi MekNamara, Miri Jun te Roj Li, jedan od glavnih producenata franšize "The Lego Movie", prenosi "Gloria".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije