Film i serije

Prijavite dokumentarni film za 25. Mediteran film festival

Prijavite dokumentarni film za 25. Mediteran film festival
Foto: Mediteran film festival | Prijavite dokumentarni film za 25. Mediteran film festival

ŠIROKI BRIJEG - Otvoren je konkurs za prijavu dokumentarnih filmova za 25. Mediteran film festival (MFF), koji će od 8. do 12. oktobra biti održan u Širokom Brijegu, a svoje prijave autori dokumentarnih filmova iz mediteranskih zemlja mogu poslati do 31. jula.

Kako je saopšteno iz direkcije festivala, Mediteran film festival dijeli filmove u takmičarskom programu u dvije kategorije - selekciju kratkog dokumentarnog filma, u trajanju do 30 minuta, te selekciju dugog dokumentarnog filma, u trajanju više od 30 minuta.

"Selektor festivala pregledat će sve filmove koji budu poslani i čija prijava bude ispunjavala sve zadane uvjete. O najboljima će za vrijeme 25. MFF-a odlučivati šesteročlani međunarodni žiri, koji će ocjenjivati filmove iz obje selekcije te tako dodijeliti MFF projektore u dugometražnoj, odnosno kratkometražnoj selekciji. Za najbolju kameru nagradu će dodijelit Asocijacija snimatelja i snimateljica u Bosni i Hercegovini, a tradicionalno svojim glasovima za omiljeni film jednu nagradu dodijelit će i publika festivala", nevedeno je u saopštenju.

Detalji s uslovima prijave, kao i sama prijavnica, nalaze se na službenoj internet stranici Mediteran film festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije