Film i serije

Stalone bio spreman da bojkotuje Oskar, režiser mu nije dozvolio

Stalone bio spreman da bojkotuje Oskar, režiser mu nije dozvolio
Stalone bio spreman da bojkotuje Oskar, režiser mu nije dozvolio

Nakon što se Akademija filmskih umjetnosti i nauka (AMPAS) našla na udaru kritika zbog nominacija za 88. dodjelu prestižne filmske nagrade Oskar, proslavljeni holivudski glumac Silvester Stalone izjavio je kako je i on bio spreman da bojkotuje Oskar, no to mu nije dozvolio režiser filma "Creed" Rajan Kugler.

Kako javljaju mediji iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Stalone je želio bojkotovati ovogodišnju dodjelu Oskara zbog partnera u filmu "Creed" Majkla B. Džordana i režisera ovog filma Rajana Kuglera, koji su obojica crnci.

Stalone je izjavio kako mu Kugler to ipak nije dozvolio.

"Ja sam ga pitao. Ako želiš da idem tamo, ja ću otići. Ako to ipak ne želiš, ja to neću uraditi. Ne, mi želimo da ti ideš na dodjelu, rekao mi je. On je takav tip čovjeka", rekao je Stalone.

Proslavljeni glumac je takođe, rekao kako vjeruje da će se stvari promjeniti, i da je to samo pitanje vremena.

"Na kraju krajeva, talenat će ponovo biti na vrhu", poručio je Stalone, koji je svjetskoj javnosti poznat po filmovima "Rocky" i "Rambo".

Već po objavljivanju nominacija za 88. dodjelu nagrade Oskar, na društvenoj mreži Twitter pod haštagom #Oscarssowhite (Oscar je tako bijel) mogla se pročitati lavina oštrih kritika na račun ovogodišnjih nominacija i Američke akademije za filmsku umjetnost i nauku kao organizatora svečanosti.

Holivudski glumac Džordž Kluni ranije je poručio Akademiji filmskih umjetnosti i nauka (AMPAS) "da se kreće u pogrešnom pravcu“, a glumac Vil Smit najavio je da neće ići na 88. dodjelu Oskara, par dana nakon što su to objavili njegova supruga Džejda Pinket Smit i režiser Spak Li.

Svečanost dodjele Oskara biće održana 28. februara ove godine u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije