Književnost

Crteži odredili prvobitne verzije književnih likova (FOTO)

Crteži odredili prvobitne verzije književnih likova  (FOTO)
Crteži odredili prvobitne verzije književnih likova (FOTO)

Dž.K. Rouling, autorka poznatog serijala knjiga o malom čarobnjaku Hariju Poteru, pored talenta za pisanje otkrila je obožavaocima i svoj nevjerovatan talenat za crtanje.

Nedavno su svijetu prikazane skice koje je nacrtala Roulingova lično, a koje su pronašle svoj put do internet stranice "Pottermore", koja je posvećena svim obožavaocima njenih djela.

Skice koje je napravila prikazuju rane radove poznate književnice u kojima je ona predstavila prvobitne verzije svojih književnih likova Harija, Snejpa, Veslijeve porodice i Dambldora. Poznata književnica je pokušala na ovaj način da podari lik i izgled svojim junacima prije zvaničnog izlaska filmova.

Ono što je impresivno kod ovih crteža je da neodoljivo podsjećaju na likove iz knjige koji su ekranizovani u poznatom serijalu filmskih ostvarenja, rađenom na osnovu novela poznate autorke.

Jedino u čemu su se složili svi obožavaoci ovog kultnog serijala je postojanje samo jedne razlike, a to su šiljati šeširi. Po mišljenju mnogih, više liče na odjevne predmete koje bi nosili glumci u ostvarenju "Vještica sa zapada", nego na komad odjeće koji bi nosio glumac Daniel Redklif, koji je tumačio Harija Potera u svim filmovima.

Internet sajt "Pottermore" je svoj sadržaj globalno predstavio tokom prošle godine. Popularnost ove stranice je toliko porasla da je već sada u planu izdavanje tri knjige u elektronskom izdanju do kraja ove godine.

U međuvremenu osmi dio nastavka Hari Poter serijala "Ukleto dijete" nedavno je oborio sve rekorde kada je u pitanju prodaja knjiga u knjižarama širom planete.

Trilogija novih nastavaka priča o čarobnjacima dolazi pod imenom "Fantastiče zvijeri" i planirano je da bude na repertoaru kino-dvorana tokom sljedeće godine. Prvi dio ovog filma koji treba da krene stopama filmova o Hariju Poteru biće predstavljen krajem ove godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije