Književnost

Predstavljanje knjige "Bez crkve nema spasenja"

Predstavljanje knjige "Bez crkve nema spasenja"
Foto: Pixnio | Predstavljanje knjige "Bez crkve nema spasenja"

​BROD - U Svetosavskom domu u Brodu danas je predstavljena knjiga "Bez crkve nema spasenja" protojereja stavrofora Željka Teofilovića koju čine tekstovi nastali kao plod desetogodišnjeg rada na časopisu Eparhije zvorničko-tuzlanske "Životvorni istočnik".

Sveštenik Teofilović, koji je starješina Hrama Pokrova Presvete Bogorodice, rekao je da je knjigu objavila Izdavačka kuća Eparhije zvorničko-tuzlanske "Sinaj" iz Bijeljine sa blagoslovom episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija, te izrazio nadu da će vjernici u njoj naći odgovore na mnoga pitanja i dileme.

On je napomenuo da će dio sredstava od prodatih knjiga biti usmjeren za humanitarnu akciju koju Crkvena opština Brod organizuje povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

"Nakon nekih 10 godina uspio sam, uz blagoslov vladike, da se tekstovi, koji će biti na korist, ponude i crkvenim opštinama. Imamo jedan broj knjiga koje smo ovdje zadužili, ali će distribuciju vršiti isključivo Eparhija, tako da će je dobiti i druge crkvene opštine, pa i Patrijaršijska prodavnica", rekao je Teofilović na promociji.

Željko Teofilović je rodom iz Dervente, a već 14 godina službuje u Brodu, navodi "Srna".

"Diplomirani sam teolog, ali sam poslije nastavio magistarske studije na Pravnom fakultetu u Banjaluci gdje sada radim doktorsku disertaciju, tako da sam se okušao i u naučnim vodama poslije bogoslovskih nauka", rekao je sveštenik Teofilović.

Predgovor knjige napisao je protođakon Bojan Čečar, glavni i odgovorni urednik Izdavačke kuće Eparhije zvorničko-tuzlanske "Sinaj". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije