Muzika

Bend "Intime" snimio ljubavnu priču o Banjalučanki

Bend "Intime" snimio ljubavnu priču o Banjalučanki
Bend "Intime" snimio ljubavnu priču o Banjalučanki

Nikšićanin Ljubomir Perišić i kolega, gitarista Zoran Komjenović čine bend "Intime", a snimili su spot za svoju prvu pjesmu "Banjalučanka".

Riječ je o njihovoj prvoj pjesmi za koju je tekst napisao glumac Andrija Milošević, dok je muziku radio Danijel Cerović, a za vizuelnu adaptaciju ove ljubavne priče pobrinuli su se reditelj Žarko Kalaba i snimatelj Dragan Gajanović.

"Iako sam iz Nikšića, Banjaluku ne razdvajam od svog rodnog grada. U njoj sam proveo najljepše dane svog života, a u njoj i dan-danas živim. Moj drug Andrija Milošević mi je napisao ovu pjesmu 2008. godine sasvim slučajno i poslao. Ja sam se tada spremao za jedan veliki put i odlazio iz Banjaluke", kaže Perišić. Pjesma "Banjalučanka" je ljubavna priča, a radnja se dešava sedamdesetih godina prošlog vijeka, gdje mladić sjedi u kafani sa nekoliko drugova i prisjeća se kako je to nekad bilo kad je otišao iz Banjaluke i napustio svoj dom i djevojku koja je ostala u gradu i čeka ga, da bi se na kraju priče vratio njoj u Banjaluku.

Spot je sniman u etno selu "Ljubačke doline" i cijelo snimanje trajalo je tri dana.

Kako kaže, ovo je njihov prvi zabilježeni materijal, ali ističe da su pored "Banjalučanke" snimili još dvije pjesme: "Crni anđele", takođe po tekstu A. Miloševića, i pjesmu "Idem", po tekstu Sandre Ivanović.

"Ove dvije pjesme ćemo publici predstaviti u oktobru", kaže Perišić.

"Intime" je muzički sastav osnovan 2008. godine, a dogovor o osnivanju postignut je u jednoj banjalučkoj kafani. Na prvim nastupima se pojavljuju pod imenom "Guitar duo", sve do 2013. godine kada mijenjaju ime u "Intime". Perišić i Komjenović već sedam godina nastupaju u regionu, a na repertoaru su im dosad bile obrade, međutim u planu im je da se okrenu svojim pjesmama.

"Imamo dosta materijala na kojem radimo, tako da u skorije vrijeme možemo da očekujemo i neki album", ističe Perišić.

Promocija ovog spota i pjesme održaće se 5. septembra u kafeu "Harmonija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije