Muzika

Jubilarno izdanje: Đurđevdanski festival u maju slavi 30. rođendan

Jubilarno izdanje: Đurđevdanski festival u maju slavi 30. rođendan
Foto: Ustupljena fotografija | Jubilarno izdanje: Đurđevdanski festival slavi 30. rođendan

BANJALUKA - Trideseto, jubilarno izdanje Đurđevdanskog festivala dječje pjesme biće održano u Sportskoj dvorani "Borik" i u direktnom prenosu na Radio-televiziji Republike Srpske (RTRS) 17. maja, a tom prilikom biće izvedeno 20 novih pjesama.

Dvadeset tri izvođača iz Kine, Letonije, Rusije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine, odnosno iz 16 gradova Evrope i Azije pjevaće publici u Sportskoj dvorani Borik i takmičiće se za vrijedne nagrade.

"Proljeće je i žurnim korakom nam stiže maj, mjesec Đurđevdanskog festivala! Naš festival ove godine slavi svoj trideseti rođendan! Odrastao je uz generacije talentovane djece i postao najveći festival dječije autorske muzike u Jugoistočnoj Evropi i drugi festival ovakvog tipa na Starom kontinentu", navedeno je u saopštenju organizatora.

Dalje navode da u danima prvomajskih i vaskršnjih praznika pozivaju sve ljubitelje dobre muzike i dječije pjesme da upoznaju ovogodišnje izvođače.

"Njihove biografije i fotografije možete pronaći na zvaničnoj stranici Festivala https://djeca.rtrs.tv/ kao i na Facebook i Instagram stranici festivala. A nakon praznika krećemo da zagrijavamo dlanove i uštimavamo glasnice da navijamo i bodrimo ovogodišnje đurđevdanske zvjezdice", zaključeno je u saopštenju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije