Pozornica

Kad komplikovani ljubavni odnosi postanu zamršeni

Kad komplikovani ljubavni odnosi postanu zamršeni
Kad komplikovani ljubavni odnosi postanu zamršeni

Predstava "Škola za ljubavnike", u kojoj igraju Milan Vasić, Milan Kalinić, Jelena Rakočević, Aleksandra Cucić i Bojan Stojčetović, koji je ujedno i režirao predstavu, odigrana je u Dječijem pozorištu RS u Banjaluci.

Za ovaj komad je vladalo veliko interesovanje, tako da je predstava u gradu na Vrbasu rasprodana i prije premijere.

Radnja ove predstave smještena je u Italiji krajem pedesetih godina. Muž i žena, jako uspješni u svemu što rade, upadaju u bračnu kolotečinu. Potreba da se iz nje izađe po svaku cijenu dovodi do odluka koje će im promijeniti živote. Naizgled obični bračni problemi pretvoriće se u neviđene komplikovane situacije, koje će na najkomičniji način probati da riješe. Kao što svaka jednačina ima jednu ili dvije nepoznate, tako se i u njihovom slučaju javljaju tri "nepoznate", koje im samo dodatno komplikuju situaciju. Čudna služavka, kućni prijatelj advokat, kao i unajmljeni profesor za još čudniju školu, potrudili su se da komplikovano pretvore u krajnje zamršeno.

Povodom premijernog izvođenja pred banjalučkom publikom glumac Milan Kalinić nije krio zadovoljstvo što je ovaj komad izveden u gradu na Vrbasu.

"Drago mi je da sam još jednom u Banjaluci. Ovde sam gostovao sa raznim predstavama i znam da nas publika ovde posebno voli i nije ni čudo da smo rasprodali ovu predstavu", istakao je Kalinić.

Glumac je naglasio da je predstava "Škola za ljubavnike" nastala nedavno i da je ovo komedija koja uspješno igra i van granica bivše Jugoslavije.

Glumac Milan Vasić je dodao da mu je takođe veliko zadovoljstvo nastupati u Banjaluci i da se nada da će sa ovim komadom obići i ostale gradove Bosne i Hercegovine.

"U Švajcarskoj smo oborili sve rekorde gledanosti sa ovom predstavom. Gde god smo igrali, svi traže da dođemo ponovo. Ovo je kvalitetna komedija za sve uzraste. Mi uživamo da je igramo i publika definitivno uživa sa nama", istakao je Vasić.

Režiser i glumac predstave "Škola za ljubavnike" Bojan Stojčetović je naglasio da je ova predstava nešto što publika nije imala prilike da vidi do sada i da se ovim komadom glumci vraćaju korijenima komedije.

"Meni je posebno drago što publika može videti Kalinića i Vasića u nekom drugačijem izdanju. Ova predstava je drugačija i žanrovski i ovo je prava komedija sa kojom smo se vratili nekim korenima. U pitanju je originalni humor bez vulganosti", istakao je Stojčetović. Organizator predstave u Banjaluci je bila "Queen estrada".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije