Banja Luka

"Građani Banjaluke neće imati povoljniji prevoz"

"Građani Banjaluke neće imati povoljniji prevoz"
Foto: Arhiva | "Građani Banjaluke neće imati povoljniji prevoz"

BANJALUKA - Resorne komisije nisu podržale 10 tačaka, te su skinute sa dnevnog reda današnje sjednice, potvrdio je ovo Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

"Među tim tačkama koje komisija nije podržala su Prijedlog odluke o izmjenama za komunalne takse, prijedlog odluke o subvencijama i sufinansiranju u javnom gradskom i prigradskom prevozu”, kazao je Ninković.

Svi, osim SNSD-a, daju podršku prijedlogu odluke da 48.000 penzionera i lica starijih od 65 godina dobiju besplatan prevoz u gradu.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, istakavši da je gradska administracija pripremila odluku kojom ljudi dobiju doživotni besplatni prevoz, ali da nažalost ta odluka nikad nije došla pred odbornike jer je uvijek obaraju na komisijama.

"Od oktobra čekamo da Komisija da saglasnost da se odluka o besplatnom i povoljnijem javnom prevoz nađe na dnevnom redu. Nakon što smo pripremili odluku, obezbijedili sredstva i uradili studiju ostaje nejasno zašto neko ne želi da se o tome diskutuje",rekao je Stanivuković.

Dragan Milanović, šef kluba odbornika PDPa, istakao je da su skinute bitne tačke dnevnog reda, te građani neće imati povoljniji prevoz.

Sjednica Skupštine grada Banjaluke počela je danas sa zakašnjenjem od sat vremena.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije