Banja Luka

Ninković i Stanivuković nastavili međusobno optuživanje

Ninković i Stanivuković nastavili međusobno optuživanje
Foto: Arhiva | Ninković i Stanivuković nastavili međusobno optuživanje

BANJALUKA - Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka kazao je da je danas usvojen dnevni red sa ukupno 50 tačaka.

Ninković je pojasnio da je sa dnevnog reda današnje sjednice povučeno 10 tačaka, te je naknadno uvršteno više od osam novih.

"Dostavljen je Prijedlog  rezolucije o zabrani rada kladionica, kazina i automat klubova u blizini škola koja je po svojoj formi neobavezujući akt, koji ne proizvodi nikakve pravne posljedice", kazao je on, te dodao da je riječ o populističkom aktu kojim gradonačelnik želi da dobiju medijsku popularnost.

"Biće interesantno da vidimo podatak koliko je kladionica otvoreno u vrijeme mandata Draška Stanivukovića, te koliko je inspekcijskih kontrola obavljeno", rekao je Ninković.

On je naglasio da podržava izgradnju novih vrtića, kao i da nudi gradonačelniku pola sredstava od stope poreza na nepokretnosti za njegove projekte, a pola građanima za izjednačavanje subvencija za vrtiće.

Kada je riječ o problemu vodosnabdijevanja na Manjači, Ninković je ocijenio da je ova priča pretvorena u političku borbu protiv njega.

"Interesantno je slušati kako pojedinci imaju obraza da pričaju isto i da mene optužuju kada je moj rad u pitanju", kaže Ninković, te dodaje da ni danas nema izvještaja o radu gradonačelnika.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke je rekao da će tražiti vanrednu sjednicu o banjalučkom preduzeću "Akvana" koje ima dug veći od 850.000 KM.

Prema njegovim riječima predsjednik Skupštine grada Banjaluka nije potpisao odluku o kreditnom zaduženju za rješavanje problema vodosnabdijevanja na Manjači.

"Jedino je SNSD u Banjaluci protiv prihoda od poreza na nepokretnosti koji iznosi 10 miliona KM“, kaže Stanivuković, te upitao zašto je sa dnevnog reda povučena odluka o subvencijama i sufinansiranju u javnom gradskom i prigradskom prevozu.

Stanivuković smatra da skupštinska većina ne razumije svrhu rezolucije o kladionicama.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije