Banja Luka

Rasprava o kladionicama podgrijala atmosferu u Skupštini grada

Rasprava o kladionicama podgrijala atmosferu u Skupštini grada
Foto: Anja Vidić | Rasprava o kladionicama podrgrijala atmosferu u Skupštini grada

BANJALUKA - Odbornici Skupštine grada Banjaluka danas raspravljaju o izmještanju kladionica koje se nalaze u blizini škola.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da je SNSD skinuo sa dnevnog reda brojne odluke, poput one da se kladionicama nametnu veće naknade.

"Dvije odluke su spremne, jedna je rezolucija koja nije obavezujuća, deklarativna je i služi da se vidi opredjeljenje Grada. Ona se vremenom može dograđivati. Predložili smo odluku o taksama, koja jeste obavezujuća kako bi destimulisala rad kladionica i kockarnicama tako što ćemo im nametnuti velike takse kako bi sami zatvarali kladionice", rekao je on, te dodao da je poruka iza koje stoji  Grad da kocka nije zabava, nego porok i da zato ove deklaracije i služe.

Dragoslav Topić, odbornik SNSD-a, je na ovo odgovorio da su oni za to da se ukinu sve kladionice.

“Neka se onda ukinu sve kladionice, zatvorite sve, a ne samo na 500 metara od škole, neka se zatvore kladionice i pored fakulteta”, rekao je on te dodao da nije bila odluka o taksama za kladionice, na kolegijumu.

"Poturili ste nam samo rezoluciju", rekao je Topić.

Dijana Ješić, odbornica Narodnog fronta, dodala je da je problem u inspekciji.

"Ja predlažem da se inspekcija uključi u ovo i poveća nadzore, te da kazni roditelje čiji maloljetnici odlaze u kladionicu", kazala je ona.

Marinko Umičević, odbornik SNSD-a, se zapitao šta radi inapekcija.

“Rukovodstvo Skupštine ponovo je pokušalo da obmane javnost, govoreći da nismo predložili takse za kladionice na dnevni red. Istina je da smo u okviru Odluke o komunalnim taksama predložili visoke takse, takve da se kladionicama ne isplati rad, ali ta tačka je skinuta”, rekao je Stanivuković, te predložio da se ova tačka već na narednoj sjednici vrati na dnevni red.

Takođe, tokom rasprave, Bojan Pećanac, odbornik SNSD-a, upitao je  kako je moguće da se "Krajiška kuća" sruši ilegalno bez ikakve dokumentacije, dok se skupštinska većina proziva za nešto sa čim nema veze.

“Nije normalno da predstavnici opozicije prozivaju SNSD zbog imenovanja komisije za subvencije poslovnim subjektima čiji je rad otežan zbog rekonstrukcije dijela Jevrejske ulice”, rekao je Pećanac, dodao je da Gradska uprava ruši Krajišku kuću bez ijednog papira, te se zapitao šta ako se na ovaj način sruši još neki bitan objekat u gradu, koji je u dobrom stanju.

Dragan Milanović, šef Kluba odbornika PDP-a istakao je da bi u komisiji trebali biti jednako zastupljeni predstavnici svih političkih partija u gradskom parlamentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije