Banja Luka

Serija besplatnih predavanja u Banjaluci o različitim izazovima

Serija besplatnih predavanja u Banjaluci o različitim izazovima
Foto: Ustupljena fotografija | Serija besplatnih predavanja u Banjaluci o različitim izazovima

Filozofski fakultet Univerziteta u Banjaluci i Kulturni centar Banski dvor organizuju seriju besplatnih predavanja od 18. marta.

Kako ističu organizatori, želja je da pomognu sugrađanima u suočavanju sa različitim izazovima, ali i da ih podstaknu na zdravije i produhovljenije životne stilove.

"Prvo predavanje je o temi 'Izazovi roditeljstva - granice nekad i sad', a održaće ga redovna profesorica Filozofskog fakulteta dr Aleksandra Hadžić", kazali su oni, te dodali da u svijetu koji se ubrzano mijenja izazovi roditeljstva postaju sve veći.

"Stari modeli, preuzeti od ranijih generacija, nisu dovoljni, a novi modeli uključuju mnogo raznovrsnih ideja koje su često zbunjujuće i suprotstavljene jedna drugoj. Pronaći pravi model, onaj koji odgovara našoj porodici i našoj djeci, postaje važan cilj svake porodice", kazali su oni.

Jedno od najkontroverznijih pitanja, kako ističu, jeste pitanje granica, domena kontrole i disciplinovanja.

"Cilj predavanja jeste da ponudi prostor za razmišljanje i razmjenu ideja o konceptu granica, koje su nam potrebne tokom cijelog života, a čiju osnovu stičemo u porodici", naveli su oni.

Predavanje će biti održano u ponedjeljak, 18. marta 2024. godine, u 19 časova, u Vijećnici Banskog dvora, a ulaz je slobodan.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije