Banja Luka

Uskoro nova mjesta u banjalučkim vrtićima

Uskoro nova  mjesta u banjalučkim vrtićima
Uskoro nova mjesta u banjalučkim vrtićima

Objekat vrtića "Sunce", u mjesnoj zajednici Centar, proteklih dana opremljen je novim namještajem, zahvaljući pomoći roditelja i donaciji firme MTA, a uskoro će u vrtićima JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka biti mjesta za još otprilike 220 mališana.

Naime, na Starčevici će biti otvorena dva nova objekta i to u Ulici krajiških brigada 1 i u prostoru nekadašnjeg restorana "Ognjište", u Ulici Josipa Pančića.

"Završena je sanacija objekta u Krfskoj ulici, pored vrtića 'Luna', i tu je u toku opremanje, samo treba unijeti namještaj. Taj vrtić će moći primiti 50 djece. U Ulici kralja Petra I Karađorđevića, gdje je vrtić 'Ježeva kućica', treba sanirati prostor gdje je bilo udruženje 'Duga' i taj prostor bi mogao da primi od 70 do 80 mališana u tri grupe", rekla je Nataša Radulović, direktor JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka. Ona je dodala da je potrebno da se naprave vrtići u dijelovima grada gdje ih nema.

"Takvo je naselje Petrićevac, a vrtić bi mogao biti u blizini škole, što bi jako olakšalo roditeljima. Vrtić je neophodan i u naselju između zgrade Vlade i dvorane 'Borik'. Bilo bi dobro kada bi u naseljima gdje se prave zgrade u nekim njihovim donjim dijelovima bili napravljeni i vrtići, što bi bilo veliko olakšanje roditeljima", rekla je Radulovićeva.

Dodala je da bi bilo dobro kada bi vrtići postojali i u ruralnim dijelovima grada, kao što je to slučaj, na primjer, u Srbiji.

"Time bi se značajno rasteretili vrtići u centru, a pojedini školski objekti koji se zatvaraju bili bi iskorišteni", istakla je Radulovićeva.

Osim toga, u JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje najavili su projekte za vrtić "Neven" i poboljšanje energetske efikasnosti u vrtiću "Marija Mažar".

Vrtić u Lazarevu  

Za drugi dio vrtića "Kolibri" u Lazarevu urađen je novoidejni projekat i on će moći da primi još oko 200 mališana, što će ukupno biti oko 400 djece u toj predškolskoj ustanovi.

Inače, upis u vrtiće na području grada sada čeka oko 2.000 mališana, a trenutno ih u gradske predškolske ustanove ide oko 2.300.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije