BiH

Dodik: Bosić ni sa 60 poslanika ne može biti premijer RS

Dodik: Bosić ni sa 60 poslanika ne može biti premijer RS
Dodik: Bosić ni sa 60 poslanika ne može biti premijer RS

ISTOČNO SARAJEVO - Najsnažnije oružje građana Republike Srpske je glas na izborima i ona će se odbraniti političkim sredstvima, a SNSD i njeni kandidati jedini su garant za to, poručio je večeras u Istočom Sarajevu Milorad Dodik, predsjednik RS i Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Sa izbornog skupa SNSD-a, na kojem su predstavljeni kandidati stranke za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH iz ovog entiteta, Dodik je uputio i poruku lideru SDS-a Mladenu Bosiću.

"I da ima 60 poslanika u Narodnoj skupštini, Bosić nikad neće biti predsjednik Vlade jer Republika Srpska treba imati snažnu ličnost, mladog i perspektivnog političara. A Bosić nije išta od toga", kazao je Dodik u punoj dvorani "Slavija".

Naglasio je da je u protekle četiri godine kao predsjednik dao sve svoje vrijeme radeći za interese RS i obećao da će jednako nastaviti kada 12. oktobra osvoji još jedan predsjednički mandat.

"Nisam vas iznevjerio. Uradio sam sve da RS bude jaka, jer samo takva može da nam osigura život. Nisam došao da širim mržnju, moja politika nije politika mržnje. Moja politika je da RS bude što manje entitet, a što više država", izjavio je Dodik.

Za predsjednicu Vlade RS Željku Cvijanović, kanidatkinju SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH, kazao je da je dobra Srpkinja.

"Ja vam garantujem da je dobra Sprkinja. Političko Sarajevo nikad nije odustalo od ideje da nema RS. Garancija da ima Reublike Srpske je Željka Cvijanović", rekao je lider SNSD dodavši da srpski narod voli i poštuje Srbiju, da voli i poštuje Rusiju, sve svoje prijatelje i sve dobre ljude.

"Važno je da ostanemo na nogama. RS dobro stoji na svojim nogama. Znam da ne živite dobro, ali neću da to bude razlog da ne volite Republiku Srpsku", naglasio je lider SNSD-a.

U Sarajevo zbog ideje

Cvijanovićeva je okupljenima u dvorani "Slavija" kazala da je Dodik spasio RS i obećala da ona u Sarajevo, u Predsjedništvo BiH, neće ići zbog svoje karijere.

"Idem u Sarajevo zbog ideje. Idem u Sarajevo da se Srpska pita! Opozicija mi je prigovarala što sam, pomažući narodu nakon poplava, obula bijele gumene čizme. Te čizme donosim u Sarajevo, jer tamo ima puno blata", izjavila je premijer RS istakavši da SNSD ima ubjedljivo najbolju ponudu na izborima te pozvala građane da glasaju za kandidate ove stranke na svim nivoima.

Staša Košarac, delegat u Domu naroda bh. parlamenta i kandidat SNSD-a za Predstavnički dom ovog parlamenta, političkim protivnicima je poručio da nemaju nikakve šanse pored Dodika i Cvijanovićeve.

"Pobijedićemo jer imamo najboljeg predsjednika RS i najboljeg predsjednika stranke. U osam godina vladavine SNSD-a nijedna nadležnost nije prenesena na nivo BiH, za razliku od mandata Mirka Šarovića i ostalih. Dok je SDS vladao u Banjaluci, u Istočnom Sarajevu su vladali kriminalci i mafija. Sada u Istočnom Sarajevu nema ubistava kao tada", podsjetio je Košarac apelujući na građane da glasaju za Cvijanovićevu, jer ona "u Sarajevo ne nosi bijelu zastavu, nego zastavu RS".

Pravi posao tek predstoji

Marko Vidaković, kandidat SNSD-a za Narodnu Skupštinu RS, sugrađane u "Slaviji" je podsjetio da je Vlada RS, predvođena kadrovima njegove stranke, u prethodnih osam godina u regiju Istočnog Sarajeva uložila više od 150 miliona KM.

"Tražimo vašu podršku da nastavimo. Urađeno je dosta, ali pravi posao tek predstoji. U Sarajevu nam treba odan čovjek, u Predsjedništvu BiH nam treba Željka Cvijanović. Treba nam da predsjednik RS ostane Milorad Dodik jer on i politika SNSD-a nemaju alternativu", kazao je Vidaković.

Ministar finansija i terzora BiH Nikola Špirić, kandidat SNSD-a za Predstavnički dom bh. parlamenta na predstojećim izborima, kritikovao je lidere opozicije u RS. Za Mladena Ivanića, kandidata opozicije za člana Predsjedništva BiH, rekao je da je bivši ministar inostranih poslova kojeg je Adnan Terzić, bivši kadar SDA, smijenio jednom sms porukom.

"Ivanić je bio ministar insotranih poslova kada su zbog sahrane Alije Izetbegovića zastave u DKP mreži bile spuštene na pola koplja", napomenuo je Špirić.

Kanidate SNSD-a na predstojećim opššim izborima u dvorani "Slavija" podržao je i Dragan Kalinić, predsjednik Saveza za demokratsku Srpsku, kao i predstavnici SNSD-u savezničkih partija DNS i SP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije