BiH

Dodik: Pobjeda znači veliku odgovornost

Dodik: Pobjeda znači veliku odgovornost
Dodik: Pobjeda znači veliku odgovornost

TREBINJE - Milorad Dodik, predsjednik RS, istakao je danas, prilikom posjete Trebinju, da cijeni političku volju stanovništva ovog grada i cijele Hercegovine iskazanu na proteklim izborima, prema čemu će imati odgovornost u budućem djelovanju.

"Znamo da je narod Hercegovine osjetio našu dobru volju prema njima, od izgradnje prevoja Čemerno, preko sjedišta 'Elektroprivrede RS' i Regulatorne agencije za energiju RS i glasao za nas, tako da mogu da kažem da ćemo i mi sa svoje strane, i u narednom periodu, povesti računa o ovoj regiji u kadrovskom i svakom drugom smislu", istakao je Dodik. On nije precizirao da li će ti kadrovi podrazumijevati direktorska ili ministarska mjesta u budućem sazivu Vlade RS, jer o njenom sastavu tek treba razgovarati nakon konačnog prebrojavanja glasova.

"U kampanji se govrilo svašta i SNSD je iznio tešku bitku protiv tih laži, počev od medijske satanizacije određenih medija, pa sve do uplitanja međunarodnog faktora koji je čak i na dan izbora pokušao da kreira rezultat", rekao je Dodik.

On je kazao da je SNSD pobijedio i neke unutrašnje slabosti i "neke loše ljude koji su pokušavali da šićare lično", te najavio da će se takvima zahvaliti na saradnji. Dodik je istakao da mu je drago što su na izborima pobijedili i lošiji sloj društva, napominjući da su zatvorenici iz kazneno-popravnih ustanova većinom glasali za opoziciju. Pobjeda, kako dodaje, prvenstveno znači veliku odgovornost koja je promovisana još u predizbornoj kampanji i koja već podrazumijeva određene razgovore na nivou BiH.

On kaže da imaju namjeru uticati i da na nivou BiH brzo budu formirani organi vlasti, da imaju sve mehanizme koordinacije, odgovor na pitanje "Sejdić i Finci", a ako ovi problemi budu brzo riješeni, kako tvrdi, BiH bi uskoro dobila status kandidata za ulazak u EU.

"Mi smo bili i ranije za ta rješenja i sada smo spremni da ista ta rješenja ugradimo u brzo rješenje na nivou BiH i da se krećemo dalje ka onom što, navodno, svi zagovaraju - to je neki put ka Evropi, mada i ta Evropa sve više, zbog svojih unutrašnjih problema, ne izgleda kao dobro mjesto", istakao je Dodik.

"Čavić izgubio kompas"  

Izjavu Dragana Čavića, lidera NDP-a, da neće mirnim putem biti prihvaćen izborni poraz, predsjednik RS je okarakterisao gubitkom odgovornosti prema volji naroda.

"Poslati jednu takvu poruku, naročito oni koji su nekada bili na visokoj dužnosti u RS, govori o tome da je zaista izgubio kompas. Ovdje se neće nikakvi neredi desiti, iako ima i mračnjaka koji to priželjkuju, a kojima pručujemo da je RS stabilna", dodao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije