BiH

Kesić posjetio zapad SAD

Kesić posjetio zapad SAD
Kesić posjetio zapad SAD

BANJALUKA - Obrad Kesić, šef Predstavništva RS u Vašingtonu, sa saradnicima je prošle sedmice prvi put boravio u posjeti zapadnom dijelu SAD.

Kako je rekao Kesić, tokom posjete održan je niz sastanaka, među kojima je istakao susret sa vladikom Maksimom, episkopom Zapadnoameričke eparhije Srpske pravoslavne crkve.

"Posle kratkog boravka u Los Anđelesu, otišli smo do San Antonija u Teksasu, gde smo prisustvovali godišnjem naučnom kongresu društvenih nauka, vezanih za istočnu Evropu, Evroaziju i Balkan. Ove godine je bilo mnogo zanimljivih naučnih panela u vezi s godišnjicom početka Prvog svetskog rata, Gavrilom Principom i atentatom na Ferdinanda, te o padu Berlinskog zida", rekao je Kesić.

Dodao je da je Društvo za srpske studije Sjeverne Amerike izabralo novo rukovodstvo, te da su prvi put ove godine učešće na okruglom stolu uzeli japanski naučnici koji su održali predavanja o ekstremizmu i nacionalizmu na prostoru Balkana.

"Nadamo se da ćemo se uskoro ponovno naći sa svim našim prijateljima, a najviše nas raduje buduća saradnja sa preosveštenim vladikom Maksimom na nekoliko značajnih projekata", rekao je Kesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije