BiH

Knežević mjesečno primao 4.400 KM

Knežević mjesečno primao 4.400 KM
Knežević mjesečno primao 4.400 KM

BANJALUKA - Nedeljko Knežević, sada već bivši direktor JP "Putevi RS" i tri izvršna direktora u ovom preduzeću, smijenjeni su sa funkcija jer su, suprotno zaključku Vlade RS iz 2011. godine, imali neto primanja veća od 3.000 KM.

Ranije ponuđen mandat Kneževića Vlada RS je prihvatila na radno-konsultativnoj sjednici održanoj u petak, jer mu je neto mjesečni iznos plate bio 4.405 KM.

Iz istog razloga smijenjeni su i Zdravko Soldat, izvršni direktor za finansijsko-računovodstvene poslove, koji je mjesečno "inkasirao" 3.849,58 KM, i Miroslav Janković, izvršni direktor za tehničke poslove, koji je primao platu od 3.438,26 KM i imao 670 KM ostalih primanja godišnje.

Smijenjen je i Nedeljko Krajišnik, izvršni direktor za pravne poslove, koji je imao mjesečnu neto platu 3.747,57 KM.

Isti dan, nakon što ih je Vlada RS smijenila sa dužnosti, Nadzorni odbor JP "Putevi RS" prihvatio je njihove smjene i na mjesto Kneževića imenovao Duška Gojića iz Novog Grada.

Na istoj sjednici na kojoj su smijenjeni Knežević, Soldat, Janković i Krajišnik, Vlada RS zadužila je sva ministarstva da za direktore, zamjenike direktora i izvršne direktore javnih preduzeća, javnih ustanova i Investiciono-razvojne banke, kao i za direktore i zamjenike direktora republičkih uprava i republičkih upravnih organizacija, agencija i vanbudžetskih fondova iz svoje nadležnosti izvrše analizu isplaćenih dodatnih primanja iz svoje nadležnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije