BiH

Mektić: Izetbegović ukinuo Ustav BiH

Mektić: Izetbegović ukinuo Ustav BiH
Mektić: Izetbegović ukinuo Ustav BiH

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić izjavio je večeras da je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović "ukinuo Ustav BiH, a samim tim i Bosnu i Hercegovinu kao državu".

Mektić je, nakon što je Izetbegović najavio podnošenje zahtjeva za reviziju presude MSP po tužbi BiH protiv Srbije, rekao da je bošnjački član Predsjedništva BiH "izrekao jednu veliku laž i obmanu".

"Nevjerovatno je kako se Bakir Izetbegović večeras ponašao nakon neformalnog druženja njega i njegove družine u sarajevskoj Vjećnici, izrekavši jednu veliku laž i obmanu, varajući vlastiti narod i sve nas u BiH", ocijenio je Mektić, gostujući u Dnevniku 2 BN televizije.

Mektić tvrdi da je Izetbegović izrekao "gnusnu laž".

"Izetbegović je rekao kako se Bošnjacima osporava da pred Međunarodnim sudom u Hagu pokrenu proces revizije tužbe, koja je donesena prije deset godina. To nije tačno. Oni znaju da reviziju tužbe može da podnese samo država BiH, a ne jedan narod", rekao je Mektić.

Mektić je ocijenio da je Izetbegović danas "derogirao, ukinuo Ustav BiH, a samim tim i Bosnu i Hercegovinu kao državu, te praktično poslao prijeteće poruke da se ništa neće dogoditi, da se ne smije niko ponašati drugačije u odnosu na ono kako su oni danas zaključili", preneo je Blic.

"Poručujem da to gospodinu Izetbegoviću neće proći tek tako i da BiH nije samo vlasništvo njega i njegove družine. BiH je i država srpskog naroda", naglasio je Mektić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije