BiH

Čubrilović: Šnjegota može da ovlasti zaposlenika u Glavnoj reviziji da podnese izvještaj

Čubrilović: Šnjegota može da ovlasti zaposlenika u Glavnoj reviziji da podnese izvještaj
Foto: Vladimir Stojaković | NS RS o vojnoj neutralnosti 17. oktobra
Agencije

BANJALUKA - Komentarišući tvrdnje opozicije da su revizorski izvještaji nelegalno stavljeni na dnevni red, jer 12. oktobra stupa na snagu odluka o razrješenju glavnog revizora Duška Šnjegote, predsjednik NS RS Nedeljko Čubrilović izjavio je da izvještaji mogu da budu razmatrani i da je sve definisano članom 11 Zakona o glavnoj reviziji.

"Glavni revizor može da ovlasti zaposlenika u Glavnoj reviziji da može podnijeti izvještaj", rekao je Čubrilović i dodao da opozicija nije podržala prijedlog dnevnog reda 22. sjednice NS RS.

Podsjetimo, Šnjegota je pismeno upozorio parlament da 12. oktobra stupaju na snagu odluke o razrješenju glavnog revizora i zamjenika glavnog revizora, objavljene u "Službenom glasniku Republike Srpske”.

S obzirom na to da nisu imenovane osobe koje će obavljati funkcije glavnog revizora i njegovog zamjenika, Šnjegota je upozorio da Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske neće biti u mogućnosti da na adekvatan način funkcioniše niti da ostvaruje svoj mandat i dužnosti koje su joj zakonom utvrđene.

Na sjednici o vojnoj neutralnosti

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće prijedlog rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti RS na sjednici 17. oktobra.

Rezoluciju su predložili klubovi poslanika SNSD-a, Socijalističke partije i Samostalnog demokratkog srpskog kluba.

Na sjednici neće biti riječi o suspenziji odluke o referendumu u Republici Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH, jer, kako je naveo predsjednik NS RS Nedeljko Čubrilović, za razmatranje nije ni upućen taj zahtjev.

Govoreći o sjednici 13. septembra, kojoj nije prisustvovala opozicija, on kaže da nije prekršen Poslovnik na zasjedanju, i naglašava da niko nema pravo da ometa rad Narodne skupštine.

Čubrilović je negirao tvrdnje opozicije da su na toj sjednici bili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS sa dugim cijevima, ističući da je policija uvijek prisutna u vrijeme skupštinskog zasjedanja, što je bila praksa svih proteklih godina.

"Policija nije tu zbog opozicije već osiguranja adekvatnih sigurnosnih mjera u vrijeme zasjedanja parlamenta", dodao je Čubrilović.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije