BiH

NS RS upozorena: Revizorima u RS funkcionisanje ugroženo od 12. oktobra

NS RS upozorena: Revizorima u RS funkcionisanje ugroženo od 12. oktobra
Foto: Ilustracija | NS RS upozorena: Revizorima u RS funkcionisanje ugroženo od 12. oktobra

BANJALUKA - Glavna služba za reviziju javnog sektora RS od 12. oktobra neće biti u mogućnosti da adekvatno funkcioniše zbog stupanja na snagu Odluke Narodne skupštine o prihvatanju ostavki glavnog revizora Duška Šnjegote i njegovog zamjenika Darka Pejića bez imenovanja lica koja bi obavljala te funkcije.

Na ovu činjenicu Narodnu skupštinu danas je pismom upozorio glavni revizor u ostavci koji je napomenuo da bi takva situacija mogla da dovede do nesagledivih posljedica po Službu za reviziju javnog sektora RS, kao i po samu Narodnu skupštinu koja je jedina nadležna za kontrolu rada i funkcionisanja te Službe.

Duško Šnjegota je u pismu obavijestio skupštinsko rukovodstvo, te poslaničke klubove da od 12. oktobra nema pravo da pristupi službenim prostorijama niti na bilo koji način utiče na funkcionisanje Glavne službe za reviziju.

Istovremeno, navodi se u pismu, zamjenik glavnog revizora, koji je na tu funkciju došao iz reda zaposlenih u ovoj službi, od tog datuma ostaje bez rasporeda na bilo koje radno mjesto.

„Imajući u vidu sve navedeno naglašavamo da i sam proces primopredaje neće biti okončan u potpunosti pošto će biti potpisan samo od strane glavnog revizora“, navodi se u pismu iz Glavne službe za reviziju javnog sektora RS.

(bhrt.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije