BiH

Pavić: Na prvom mjestu ekonomija, zatim očuvanje Srpske

Pavić: Na prvom mjestu ekonomija, zatim očuvanje Srpske
Foto: DNS | Pavić: Na prvom mjestu ekonomija, zatim očuvanje Srpske

RIBNIK - Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić poručio je da je u fokusu politika ove stranke na prvom mjestu ekonomija, bez koje nema života u Republici Srpskoj, a zatim očuvanje Srpske.

Pavić je na tribini u Ribniku večeras rekao da je ova stranka u snažnom zamahu, da se ima čime ponositi u prošlosti, te da nije glasala za brojne odluke koje su išle na štetu Republike Srpske.

"Ponosni smo na to. Tamo gdje su rukovodioci DNS-a na čelu preduzeća su u plusu, na svim nivoima. Vjerujemo ljudima i kriminala se rješavamo i zato smo popularni, ne samo zbog prošlosti, nego i zbog budućnosti", naveo je Pavić.

On je istakao da DNS želi da vodi svoj narod u bolju budućnost i zato im treba podrška na predstojećim izborima.

"U našim politikama ima mjesta za sve. Cilj nam je 107.000 glasova, 15 poslaničkih mandata i dva na nivou parlamenta BiH. Želimo vladati i na nivou BiH, jer se želimo boriti za konstitutivnost Srba u Federaciji BiH. Zato izađite i glasajte, naša lista je najjača. Već vidim predsjednika Vlade iz DNS-a i to je čovjek koji će sve ovo objediniti", poručio je Pavić.

Zamjenik predsjednika DNS-a i nosilac liste kandidata za Narodnu skupštinu Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da DNS u Ribniku ima podršku kao i u cijeloj Srpskoj, dodajući da sve ukazuje da stranka ima veliki procenat rasta i da to treba verifikovati 7. oktobra.

"DNS se razlikuje od drugih jer gajimo kompromis i dijalog. Vjerujemo u riječ i želimo jedinstvo među svima, jer je to put u bolje sutra. Od drugih nas razlikuje to što ne prenosimo nadležnosti, a kapacitet nam treba da pojačamo ekonomiju", rekao je Čubrilović, ističući da u Rubniku građani imaju kvalitetne ljude iz DNS-a sa ostvarenim karijerama.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Ribnik Milan Stanišić rekao je da prepuna sala u Ribniku govori o tome da će i ove godine DNS zabilježiti dobar rezultat u ovoj opštini.

Nosilac liste za Predstavnički dom parlamenta BiH Dragutin Rodić rekao je danas u Ribniku da čvrsto vjeruje da će stranka u ovoj opštini ostvariti zacrtani cilj i potreban rezultat da bi DNS imao dva poslanička mandata u Sarajevu.

"Ovo je najzahtjevnija lista i zato nam treba podrška i timski rad. Srpskom narodu treba u Sarajevu jedinstvo da bi sačuvali Republiku Srpsku. Teško smo je dobili i sa Srpskom se niko ne smije kockati. DNS je dokazao da će uvijek slušati narod i neće podleći pritiscima. Republika Srpska se brani kroz četiri institucije u Sarajevu i mi smo spremni da je branimo, jer imamo odgovorne predstavnike". istakao je Rodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije