BiH

Pavić: Prioriteti proizvodnja, zapošljavanje i stimulacije

Pavić: Prioriteti proizvodnja, zapošljavanje i stimulacije
Pavić: Prioriteti proizvodnja, zapošljavanje i stimulacije

PRIJEDOR - Nosilac liste DNS-a za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske Marko Pavić poručio je večeras da DNS ekonomiju stavlja na prvo mjesto i da nikada neće glasati za otpuštanje radnika, smanjenje plata i penzija, ističući da je ekonomski program ove stranke postavljen na drugačijim osnovama.

"Naš program je drugačiji - industrijska proizvodnja, stimulacije i zapošljavanje", rekao je Pavić na predizbornom skupu u Gomjenici kod Prijedora.

On je dodao da je Prijedor primjer lokalne zajednice u kojoj se mjerama lokalne vlasti došlo do povećanja broja zaposlenih dodjelom podsticajnih sredstava za preduzetnike u oblasti male privrede, poljoprivrede, zapošljavanja visokoobrazovanih kadrova i samozapošljavanja.

Pavić je naglasio da DNS, za razliku od drugih političkih partija, ima potpuno drugačiji pristup borbi protiv kriminala i korupcije.

"To je sada hit i o tome svi pričaju. Kada ne znaju šta će oni govore o toj borbi. Borba protiv kriminala se ne može voditi, uz svu zakonsku regulativu, ako neodgovorne ljude postavimo na mjesta gdje se vrši korupcija", rekao je Pavić.

On je istakao da ministara i direktora iz redova DNS-a nema ni u jednoj aferi, ni žutoj štampi, zato što na ta odgovorna mjesta postavlja odgovorne ljude, a ne "probisvjete i lopove".

"Zato kada glasate za kandidate DNS-a znajte da dajete glas za predstavnike stranke koja interes čovjeka stavlja na prvo mjesto i samo se sa odgovornim ljudima može suprotstaviti kriminalu i korupciji", rekao je Pavić.

Obraćajući se mještanima Gomjenice, Pavić je posebno istakao da je presrećan što je sa njima bio gotovo svakodnevno od 15. maja kada su se na području ove mjesne zajednice desile poplave.

"Borili smo se zajedno i ponosan sam što sam bio ovdje gdje su ljudi pokazali visok stepen odgovornosti i želje da stihija bude pobijeđena", rekao je Pavić.

Nosilac liste koalicije DNS-NS-SRS za Parlamentarnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinici jedan Mirko Sovilj rekao je da DNS ima jasan stav kada je riječ o visokom predstavniku u BiH.

"Smatramo da je krajnje vrijeme da se ova država oslobodi pritiska i autoriteta visokih predstavnika koji su u sebi objedilnili i zakonodavnu, sudsku, a vrlo često vrši i izvršnu vlast. Krajnje je vrijeme da izabrani predstavnici naroda BiH preuzmu odgovornost za vođenje BiH", rekao je Sovilj.

Kandidat ove koalicije za Narodnu skupštinu Republike Srpske Zlatko Ritan istakao je da će na predstojećim izborima DNS pokazati da realna politika koju vodi ima podršku naroda više nego bilo koja druga politička opcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije