BiH

RS treba više državnih nadležnosti

RS treba više državnih nadležnosti
RS treba više državnih nadležnosti

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO, ROGATICA - Republika Srpska ne treba da bude entitet već da ima što više državnih nadležnosti, poručio je Milorad Dodik, kandidat koalicije SNSD - DNS - SP za predsjednika RS, obraćajući se prisutnima na predizbornom skupu u Rogatici, ističući da je RS država srpskog naroda i onih koji hoće sa Srbima da žive.

On je rekao da na predstojećim izborima želi da osvoji još jedan mandat za predsjednika RS i da je u naredne četiri godine dodatno stabilizuje i približi, kako kaže "onome što želimo, a to je da se odvojimo od BiH i budemo država".

Prisutnima na predizbornom skupu u Rogatici obratila se i Željka Cvijanović, kandidat koalicije SNSD - DNS - SP za srpskog člana Predsjedništva BiH, ističući da je aktuelna vlast radila za RS i da nije bilo tako ne bi bilo na desetina škola, dječjih vrtića i raznih projekata.

Okupljenim građanima u sportskoj dvorani u Rogatici obratio se i potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić. Na tribini su predstavljeni kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske i za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Dodik i Cvijanovićeva, kao kandidati koalicije SNSD - DNS - SP, svoje ideje i planove za budućnost predstavili su i građanima okupljenim u Palama, odakle su poručili da RS i srpski narod boreći se za svoja prava nikad nisu kršili prava drugih.

"Treba nam većina u parlamentu i stabilna Vlada", rekla je Cvijanovićeva u Palama, ističući da je pobjeda SNSD-a pobjeda Srpske.      

Špirić je prisutnim građanima naglasio da SNSD u Sarajevo ide sa tezom: "Republika Srpska prije svega, a svega drugog koliko treba".  

Lazar Prodanović, nosilac liste SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici tri, rekao je da predstavnici ove stranke u parlamentu BiH nikad nisu ništa uradili što je protiv RS i Dejtonskog sporazuma.

Pored Rogatice, Pala i Istočnog Sarajeva, SNSD je održao tribinu i u Krupi na Vrbasu, gdje su okupljenim mještanima poručili da je zahvaljujući sadašnjoj vlasti RS jaka i stabilna i da tako mora ostati i ubuduće.   

"SNSD pred građane izlazi čistog obraza jer smo realizovali i realizujemo mnogo važnih projekata", rekao je Dodik.     

Igor Radojičić, nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri, istakao je da je cilj SNSD-a pobjeda na oktobarskim izborima.   

"Ovo će biti treća istorijska pobjeda SNSD-a na opštim izborima, uključujući i pobjedu za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske", rekao je Radojičić.       

U petak, kad je i zvanično počela predizborna kampanja, SNSD je po glasove birača krenuo iz Istočnog Sarajeva, iz kojeg je poručeno da je najsnažnije oružje građana RS glas i da su SNSD i njegovi kandidati jedini garant za odbranu RS.        

S izbornog skupa SNSD-a u Istočnom Sarajevu, na kojem su predstavljeni kandidati stranke za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH, Dodik je istakao da je u protekle četiri godine kao predsjednik RS dao sve svoje vrijeme radeći za interese RS i obećao da će tako i nastaviti nakon 12. oktobra.

"Nisam vas iznevjerio. Uradio sam sve da RS bude jaka jer samo takva može da nam osigura život. Nisam došao da širim mržnju, moja politika nije politika mržnje. Moja politika je da RS bude što manje entitet, a što više država", rekao je Dodik u Istočnom Sarajevu.

SNSD nije učestvovao u gašenju medija

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, kao ni stranka nikad nisu učestvovali u bilo kakvim aktivnostima koje mogu da prouzrokuju gašenje nekog medija u RS, saopšteno je juče iz SNSD-a.

"Nova neosnovana optužba SDS-a i njegovog partijskog glasila, pod dirigentskom palicom NDP blogera koji se više ne krije iza balerina, je eklatantan primjer neodgovornog širenja dezinformacija kojima je javnost RS izložena već godinama", naveli su iz SNSD-a.

NDP je ranije saopštio da je Dodik pokušao da ubijedi SDP da na mjesto direktora RAK-a bude imenovan Srđan Rajčević, "čiji bi prvi zadatak bio da odmah izrekne mjeru zabrane emitovanja BN televiziji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije