BiH

SIPA u Gornjoj Maoči nije zatekla zastave ISIL-a

SIPA u Gornjoj Maoči nije zatekla zastave ISIL-a
SIPA u Gornjoj Maoči nije zatekla zastave ISIL-a
Srna

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH u Gornjoj Maoči danas nisu zatekli zastave "Islamske države", a o rezultatima izvršenih provjera obaviješteno je Tužilaštvo BiH, saopšteno je iz Sipe.

Pripadnici Sipe, zajedno sa policijskim službenicima federalnog MUP-a i MUP-a Tuzlanskog kantona, u koordinaciji sa Tužilaštvom BiH, izašli su danas na lice mjesta radi utvrđivanja svih činjenica na terenu u vezi sa informacijom da je u naselju Gornja Maoča istaknuta zastava terorističke organizacije "Islamska države".

Iz Sipe navode da će sa Tužilaštvom BiH nastaviti aktivnosti na utvrđivanju svih bitnih činjenica s ciljem rasvjetljavanja ovog događaja.

Federalna televizija objavila je juče fotografije iz Gornje Maoče na kojima se vidi zastava i druga obilježja terorističke organizacije "Islamska država".

Gornja Maoča, kod Srebrenika, sjedište je vehabijske zajednice, a stanovnici su skoro deceniju pod istragom policijskih i obavještajnih agencija zbog sumnje da su povezani sa terorizmom.

Vezane vijesti:

Uklonjena zastava ISIL-a u Gornjoj Maoči?

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije