BiH

SNSD: Vratićemo otete nadležnosti RS

SNSD: Vratićemo otete  nadležnosti RS
SNSD: Vratićemo otete nadležnosti RS

BRČKO, BIJELJINA, MOSTAR - RS nikad nije bila institucionalno jača nego što je danas, kazao je sinoć u Brčkom Milorad Dodik, lider SNSD-a.

Najavivši da će uskoro biti pokrenuto pitanje vraćanja nadležnosti koje su razne međunarodne institucije i njihovi predstavnici u BiH oduzeli RS, poručio je: "Mi smo ravnopravni suvlasnici Brčko distrikta i nikada ovdje nećemo iznevjeriti niti izdati svoje građane".

"Naš cilj je da RS bude što manje entitet, a što više država. Ako Šiptari imaju pravo da imaju dvije države, zašto to ne mogu i Srbi", upitao je Dodik.

Željka Cvijanović, kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, rekla je da će poslije 12. oktobra u Sarajevo ići sa bojama RS, a ne sa bijelom zastavom.

"Tamo ne idem radi karijere, već idem da branim ono što je naše", poručila je Cvijanovićeva.

Simpatizerima stranke obratio se i Nikola Špirić, nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH, koji je naglasio da samo strpljivi i trpeljivi narodi dočekaju da imaju svoju državu.

Kandidati SNSD-a potom su se uputili i u Bijeljinu, odakle je Dodik poručio da je ubijeđen u još jednu izbornu pobjedu koja će omogućiti uvažavanje i snažan glas RS u Sarajevu, Vašingtonu i Briselu.

"Pravili smo velike projekte u Semberiji i kada smo gubili, ali snagom vaših glasova uspio sam da vratim dostojanstvo i karakter RS", poručio je.

Naglasio je da je vlast SNSD-a uradila za Semberiju sve što je mogla, pomažući kada je suša i kada je poplava, kada treba graditi škole, bolnice i puteve.

Najveća stranka u RS danas  je održala i javnu tribinu u Mostaru, gdje su se u hotelu "Ero" biračima predstavili kandidati SNSD-a iz Hercegovačko-neretvanskog kantona za Parlament FBiH i za Skupštinu HNK.

Mladen Krnjeušić, predsjednik GO SNSD Mostar, rekao je da Srbi u FBiH nisu konstitutivan narod i dok se ne riješi "naš status, ne možemo ravnopravno živjeti".

Obraćajući se prisutnima, Radislav Tubić, nosilac liste za HNK, rekao je da je krajnje vrijeme da Srbi u ovom kantonu i Mostaru budu jedinstveni i svoj glas daju SNSD-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije