BiH

Stavovi Vlade FBiH i predstavnika sindikata i dalje neusaglašeni

Stavovi Vlade FBiH i predstavnika sindikata i dalje neusaglašeni
Stavovi Vlade FBiH i predstavnika sindikata i dalje neusaglašeni

SARAJEVO - Sastanak predstavnika Vlade Federacije BiH, predvođeni premijerom Fadilom Novalićem, s predstavnicima Saveza samostalnih sindikata BiH u vezi s Prijedlogom zakona o radu, koji je počeo večeras u Domu sindikata, još traje.

Nakon dva sata razgovora uslijedila je, oko 23.10, pauza. Izjava nije bilo ali su novinari ipak saznali da na vidiku nema rješenja i usaglašavanja stavova između predstavnika sindikata, predvođenih predsjednikom Saveza samostalnih sindikata BiH Ismetom Bajramovićem i predstavnika Vlade FBiH.

Očekuje se da će sudionici sastanka ponovo sjesti za sto, a još nije izvjesno da li će večeras biti postignut bilo kakav dogovor.

"Naš jedini uslov premijeru će biti da se povuče zakon o radu s dnevnog reda sjednice Doma naroda PFBiH. Ne pristajemo ni na kakve priče o amandmanima", kazao je uoči sastanka Bajramović.

Sastanku, pored premijera Novalića, prisustvuju i ministar finansija FBiH Jelka Milićević, ministar razvoja, preduzetništva i obrta Amir Zukić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić. Oni su istovremeno i članovi Ekonomsko-socijalnog vijeća FBiH.

Sastanku prisustvuje i potpredsjednik SDA i predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Šefik Džaferović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije