BiH

Tadić: Savez treba podršku

Tadić: Savez treba podršku
Tadić: Savez treba podršku

BANJALUKA - Kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić poručio je da Savez treba snažnu podršku svih građana Republike da bi proveli ekonomske reforme koje će omogućiti ljudima da se vrate na posao, sačuvaju porodice i omogućiti mladima da ostanu u Srpskoj.

"U svim gradovima, opštinama, naseljima, selima i ulicama u Republici Srpskoj Savez za promjene promoviše tu politiku, jer je to glas nade i glas budućnosti za Srpsku", rekao je Tadić danas novinarima u Banjaluci nakon što je posjetio štand SDS-a na Trgu Krajine.

On je istakao da je korupcija ključni problem u Srpskoj, te da analize pokazuju da bi samo zaustavljanjem tog problema Republika Srpska svake godine imala više stotina miliona KM koje bi mogla da usmjeri u razvoj.

Tadić ne smatra da su vaučeri rješenje u Republici Srpskoj, već da sve kapacitete i potencijale, kako za obnovu, tako i za industriju, treba staviti u funkciju obnove kuća u Srpskoj.

"Republika Srpska ima potencijal da bude bogata, demokratska, pravna, dobro uređena i ekonomski održiva zemlja. To želimo da napravimo. To je sljedeća faza u razvoju Republike Srpske koju najbolje može provesti SDS", poručio je Tadić.

On je naglasio da u Republici Srpskoj neće biti nedodirljivih kada je riječ o borbi protiv kriminala i korupcije, ističući da Savez za promjene želi dati snažan doprinos pravosuđu, tužilaštvu i policiji da rade svoj posao.

"Imamo namjeru da donesemo zakon o ispitivanju porijekla imovine, čija je svrha da oni ljudi koji su smatrali da neće odgovarati za korupciju u proteklih devet godina nemaju mir i da znaju da sve ono što su oteli od države i društva moraju da vrate", kaže Tadić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije