BiH

Torbica: Srpska se brani u Sarajevu

Torbica: Srpska se brani u Sarajevu
Torbica: Srpska se brani u Sarajevu

BANJALUKA - Kandidat Socijalističe partije za Parlamentarnu skupštinu BiH general Milan Torbica rekao je danas da će se, ako bude izabran na predstojećim izborima, u Sarajevu zalagati da se zaustavi erozija prava Republike Srpske.

"U Sarajevu se brani Republika Srpska i kao što sam u ratu znao da stvaram Srpsku, tako ću je znati čuvati u miru", poručio je general Torbica u Banjaluci, prilikom predstavljanja kandidata SP-a iz ove izborne jedinice za Narodnu skupštinu Republike Srpske i parlament BiH.

Bivši komandant ratnog vazduhoplovstva Vojske Republike Srpske general Milan Torbica rekao je novinarima u Banjaluci da mora biti pronađen modalitet kako da se sa nivoa BiH vrate nadleženosti Republike Srpske.

Kandidat SP-a za parlament BiH Jelena Ćetković rekla je da će ona, ako bude izabrana, zajedno sa ostalim srpskim poslanicima nastupati sa parolom "Republika Srpska iznad svega".

"Nećemo dozvoliti da se nastavi prebacivanje nadležnosti Republike Srpske na nivo BiH, već ćemo se založiti za njihovo vraćanje", istakla je Ćetkovićeva.

Kandidat SP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radenko Đurica rekao je da će se, ako bude izabran, pridržavati programa ove stranke, koji predviđa ekonomski rast i veću zaposlenost.

"Posebno ćemo insistirati na solidarnosti, rješavanju problema u poljoprivredi i obrazovanju, kao i na zalaganju za dovođenje novih investicija u Republiku Srpsku, a SP za to ima sposobne kadrove", dodao je Đurica.

Na Trgu Krajine u Banjaluci danas su predstavljeni kandidati SP-a iz ove izborne jedinice za narodne poslanike i za parlament BiH. 

 

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije