BiH

Viši nivo bezbjednosti i u BiH

Viši nivo bezbjednosti i u BiH
Viši nivo bezbjednosti i u BiH

SARAJEVO - Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, nakon sastanka Udarne grupe za borbu protiv terorizma rekao je da su u BiH povećane mjere sigurnosti na nivo veći od uobičajnog, pogotovo pri ulasku na granicama, te da nema informacija koje bi mogle uznemiriti javnost.

"Konstatovali smo da imamo parcijalni pristup globalnom problemu terorizma. Nismo zadovoljni dosadašnjom povezanošću policijskih obavještajnih agencija u BiH. Treba je dići na veći nivo koji garantuje kvalitetnu i redovnu razmjenu podataka kako bi se borili prije svega preventivno", rekao je Zvizdić dodajući da to ne znači nikakvo preuzimanje nadležnosti bilo koje od agencija.

Nakon sastanka na kojem su prisustvovali najviši zvaničnici policijskih i obavještajnih insititucija BiH, Zvizdić je rekao da je dogovoreno da Udarna grupa za borbu protiv terorizma djeluje aktivnije i sadržajnije i da će veoma brzo izaći sa prijedlogom akta kojim bi za situacije ekstremizma i terorizma imali propisane akcije djelovanja i obavještavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije