Svijet

Erdogan:Jedan od napadača uhvaćen u Turskoj u junu 2015.

Erdogan:Jedan od napadača uhvaćen u Turskoj u junu 2015.
Erdogan:Jedan od napadača uhvaćen u Turskoj u junu 2015.

ANKARA - Turski premijer Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da je jedan od briselskih napadača uhvaćen u Turskoj u junu prošle godine, ali da je deportovan u Belgiju na njegov zahtjev.

Britanska agencija Rojters je prvobitno prenala da je on izručen Holandiji na sopstveni zahtjev, a zatim da je ga je tursko predsjedništvo identifikovalo kao Ibrahima El Bakrauija.

Erdogan je rekao da su belgijske vlasti oslobodile napadača, bez obzira na upozorenja iz Turske da se radi o "stranom borcu".

Erdogan je rekao da je on priveden na tursko-sirijskoj granici i da je Turska zvanično obavijestila begijske vlasti o njegovoj deportaciji 14. jula 2015, prenosi AP.

"Bez obzira na naša upozorenja da je riječ o stranom borcu Belgija nije utvrdila da postoje bilo kakve veze sa terorizmom", rekao je Erdogan.

Belgijski federalni tužilac Frederk van Leuv saopštio je danas da su samoubilačke bombaške napade na aerodromu i stanici metroa u Briselu izvela su dva brata, Ibrahim i Halid El Bakraui, a da je još jedan neidentifikovani napadač u bjekstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije