BiH

Vlajki: Smiješne učestale kritike od američkih zvaničnika

Vlajki: Smiješne učestale kritike od američkih zvaničnika
Vlajki: Smiješne učestale kritike od američkih zvaničnika

BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki ocijenio je smiješnim učestale kritike od američkih zvaničnika, koji u Srpskoj kritikuju korupciju i druge oblike kriminala, navodeći da ta "zapadna supersila" decenijama podržava i postavlja na vlast u zemljama u razvoju "najcrnje, antinarodne režime koji su korumpirani i ogrezli u kriminal do kostiju".

Uz konstataciju da su u zadnjih nekoliko dana učestale kritike od američkih zvaničnika na rad srpskih rukovodstava, Vlajki je naveo da su tim "gospodarima svijeta" naročito "porasla krila" nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile Srpsku i Srbiju.

On je istakao da SAD ucjenjuje Srbiju, tjerajući je da raskine sa Rusijom i da se bezuslovno pridruži Zapadu, naglasivši da je "odvratna cijela ta stvar", jer je ta "supersila" oduzela Srbiji 15 odsto teritorije, tvrdeći da je to normalno jer su Albanci u većini na Kosmetu, iako su u Srbiji manjina, pa kao etnički različiti imaju pravo da se izdvoje iz Srbije.

"Međutim, kada je ruska manjina u Ukrajini učinila istu stvar, izdvojila se i proglasila svoju državu, isti aršini za nju ne vrijede. Na Kosmetu su albanski separatisti po Amerikancima bili borci za slobodu, a u Ukrajini su ruski separatisti, pa ukrajinska vlada ima pravo da nad njima vrši genocid", naveo je Vlajki.

Potpredsjednik Srpske je u saopštenju naveo i da "najgledanija televizija na svijetu i okolini" nikako da u Srpskoj reprodukuje izjavu američkog ambasadora u Beogradu koja je izazvala oštru reakciju predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

"Tako je to kad je neko u sluganskom odnosu, novinarska etika mu nije jača strana", istakao je Vlajki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije