BiH
 • File danas u Sarajevu

  Srna - 17.02.2014 08:04

  Komesar za proširenje EU Štefan File, koji danas dolazi u BiH, prenijeće sagovornicima da ovo nije vrijeme za konfrontacije političkih partija, već za rješavanje osnovnih pitanja, važnih za funkcionalnost BiH i dobrobit njenih građana, rečeno je Srni iz Delegacije EU u BiH.

 • Stranke iz Sarajeva da prestanu s blokadama

  Dejan Šajinović - 16.02.2014 19:57

  BANJALUKA - SNSD je saglasan sa stavom Štefana Filea, evropskog komesara za proširenje, da blokade u BiH treba da prestanu, poručio je danas Zoran Tegeltija, ministar finansija RS i član Izvršnog odbora SNSD-a.

 • File: Nije vrijeme za sukobe stranaka

  N. Hasić - 16.02.2014 17:49

  SARAJEVO - Komesar za proširenje EU Štefan File dvodnevni boravak u BiH iskoristiće da domaćim političkim liderima poruči kako nije vrijeme za sukobe političkih stranaka nego da se uhvate u koštac s problemima važnim za funkcionisanje države, saopštili su juče iz Delegacije EU u našoj zemlji.

 • Mirni pozivi na ostavke

  Nihada Hasić - 16.02.2014 17:28

  SARAJEVO - Dvjestotinak građana i danas se okupilo u Sarajevu ispred zgrade Predsjedništva BiH nastavljajući proteste započete 7. februara sa zahtjevom za ostavke političara.

 • Južni tok nesporno koristan za oba entiteta

  Srna - 16.02.2014 14:27

  BEOGRAD - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je projekat "Južni tok" koristan za oba entiteta i izrazila nadu da će biti promijenjena praksa otežavanja i usporavanja donošenja posebnih odluka na nivou BiH, kao i da će Federacija BiH /FBiH/ prihvatiti prijedlog za priključenje na gasovod na području Doboja.

 • Kusturica: Koja gladna masa ruši i pali?

  Agencije - 16.02.2014 13:58

  Reditelj Emir Kusturica smatra da je višednevni narodni bunt u Federaciji BiH apsolutno izrežirani koncept protiv Srpske, za stvaranje unitarne BiH, odnosno hitne potrebe rušenja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

 • Blokirana ulica kod zgrade Predsjedništva BiH

  Srna - 16.02.2014 13:10

  SARAJEVO - Demonstranti su na današnjem novom protestu protiv vlasti blokirali ulicu ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu i raskrsnicu kod Alipašine džamije.

 • Incko: Prijevremeni izbori promašena tema

  N.N. - 16.02.2014 12:59

  Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko smatra da je pitanje prijevremenih izbora sa pravnog aspekta kompleksno i da je to, po njegovom mišljenju, promašena tema.

 • File sutra u Sarajevu

  RTRS - 16.02.2014 12:53

  Komesar za proširenje EU Štefan File naredna dva dana boraviće u Sarajevu, dok se posjeta visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton očekuje do kraja naredne sedmice, rekao je portparol Delegacije EU u BiH Endi Mekgafi.

                        67 

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner